A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Пам'ятка власникам особистих підсобних господарств населення по ідентифікації тварин

Дата: 23.02.2021 15:28
Кількість переглядів: 335

Усі ми хочемо отримувати і споживати якісні та безпечні харчові продукти, для цього необхідно забезпечити їх належну простежуваність по принципу «Від лану до столу». Тому шановні власники тварин відповідно до вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», «Положення про ідентифікацію і реєстрацію великої рогатої худоби» ідентифікації та реєстрації підлягають усі тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України.

Доводимо до вашого відома, що переміщення тварин (купівля/продаж, здача на забій) може здійснюватися лише коли тварина ідентифікована, зареєстрована в Реєстрі та на неї видано паспорт.


Для того щоб ідентифікувати тварину необхідно звернутися до лікаря Кіровоградської районної держаної ветеринарної медицини. Спеціаліст допоможе Вам заповнити письмове замовлення на проведення ідентифікації та реєстрації тварин установленої форми. Далі тварині на кожне вухо буде прикріплено бирку єдиного зразка. На обох бирках указуватиметься один і той самий ідентифікаційний номер, який дасть змогу індивідуально ідентифікувати кожну тварину. В подальшому буде заповнено реєстраційну картку великої рогатої худоби, в якій державним лікарем ветеринарної медицини будуть вказані дані про стан здоров’я тварини та епізоотичний статус господарства. Після цього інформацію про тварину буде занесено до Єдиного державного реєстру тварин, оформлено та видано паспорт тварини.

Інформуємо, що кожна тварина, яка народилася в господарстві, повинна бути ідентифікована двома бирками не пізніше семи днів від моменту її народження, але раніше, ніж тварина залишить господарство.

Якщо одну з бирок, прикріплених на вухо тварини, було втрачено чи пошкоджено таким чином, що ідентифікаційний номер, нанесений на ній, не читається необхідно звернутися до фахівця, що проводив ідентифікацію Вашої тварини та замовити дублікат бирки з тим самим ідентифікаційним номером.

При продажі/купівлі, здачі тварини на забій необхідно звернутися до Кіровоградської районної державної лікарні ветеринарної медицини де Вам буде видано супровідні ветеринарні документи на тварину (ветеринарне свідоцтво форма №1), заповнено відомість переміщення та зворотній бік її паспорта.

За Порушення вимог законодавства України з питань ідентифікації та реєстрації тварин власниками /утримувачами великої та дрібної рогатої худоби, свиней та коней статтею 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачену адміністративну відповідальність.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь