A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Аналітична довідка про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до Соколівської сільської ради Кропивницького району у 2020 році

Дата: 25.02.2021 16:18
Кількість переглядів: 1103

Робота із зверненнями громадян в Соколівській об’єднаній територіальній громаді проводиться відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» (1996 р.), Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України 14 квітня 1997 року №348 (із змінами та доповненнями від 03 лютого 2016 р.№ 48), класифікатора звернень громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 858 (із змінами та доповненнями від 21 лютого 2018 р.№ 94), Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про захист персональних даних», постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 р.№ 630 «Про затвердження Методики оцінювання рівня організації роботи із зверненнями громадян в органах виконавчої влади», розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації, доручення керівника апарату ОДА.

У Соколівській сільській раді забезпечується постійний контроль за виконанням Законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про захист персональних даних» актів Президента України, Кабінету Міністрів України, розпоряджень голови обласної державної адміністрації щодо розгляду звернень громадян.

З метою посилення персональної відповідальності посадових осіб щодо додержання вимог Закону України «Про звернення громадян», встановлено жорсткий контроль за дотриманням термінів розгляду звернень, остаточним вирішенням проблем, що порушуються населенням, вишукуються для цього всі наявні матеріальні та фінансові можливості.

Постійно проводиться робота щодо вчасного виявлення найбільш гострих суспільно значущих проблем, що породжують звернення громадян і потребують негайного вирішення.

При розгляді звернень найменш соціально незахищених верств населення, зокрема інвалідів, ветеранів війни та праці, осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, учасників АТО та ООС , учасників бойових дій, ветеранів військової служби, багатодітних сімей, одиноких матерів, пенсіонерів, Соколівською сільською радою вишукуються всі можливості та удосконалюються методи щодо вирішення порушених у зверненнях питань.

За 2020 рік до Соколівської об’єднаної територіальної громади надійшло 75 звернень, з них:

- індивідуальних – 71;

- анонімних – 3;

- повторних - 1.

У зверненнях порушено 74 питання. Основні питання, що порушувалися громадянами:

10 - відносяться до аграрної політики і земельних відносин;

2 - транспорт і зв'язок;

2 - економічна, цінова, інвестиційна, зовнішньоекономічна, регіональна політика та будівництво, підприємництво;

6 - соціальна політика, соціальний захист населення;

9 - охорона здоров'я;

13 - комунальне господарство;

11- екологія та природні ресурси;

5 - забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізація прав і свобод громадян, запобігання дискримінації;

1- діяльності органів місцевого самоврядування;

30 - інші.

Протягом звітного періоду надійшли 3 звернення від пільгових категорій; 2 - учасник бойових дій; 5 – інваліди І, II, III групи; інші питання, в яких порушувалися питання аграрної політики і земельних відносин, (надання земельних ділянок у власність), транспорту та зв’язку (робота пасажирського транспорту, пільгове перевезення пасажирів), економічна, цінова, інвестиційна, зовнішньоекономічна, регіональна політика та будівництво, підприємництво (захист прав споживачів); соціальна політика соціальний захист населення (інші питання); охорона здоров’я (забезпечення ліками); комунальні питання (гаряче та холодне водопостачання; електропостачання населених пунктів, будинків; санітарний стан, благоустрій населених пунктів, прибудинкових територій; будівництво та ремонт доріг); екологія та природні ресурси (інші питання); забезпечення дотримання законності та правопорядку (повідомлення про порушення громадського порядку, боротьба з пияцтвом). На всі питання надано відповіді та роз’яснення.

Всі звернення, що надходять до Соколівської сільської ради розглядаються її керівництвом з послідуючим наданням відповідних доручень виконавцям. Автори звернень обов'язково повідомляються про результати розгляду.

Соколівським сільським головою прийом громадян у Соколівській сільській раді проводиться щоденно. Також Соколівським сільським головою кожної 2- ї і 4 - ї середи місяця, проводиться виїзний прийом громадян по територіям Соколівської сільської ради.

По старостинських округах Соколівської сільської ради прийом громадян проводиться кожного робочого дня.

Видача довідок різного характеру, характеристик проводиться щоденно, Соколівською сільською радою, територіальними відділеннями та відділом «Центр надання адміністративних та соціальних послуг.     

Щотижня, на нарадах у Соколівського сільського голови, звертається увага заступників, керівників відділів установ, в.о. старост на вжиття дієвих заходів при розгляді звернень громадян з метою вирішення їх нагальних проблем.

Графік особистого прийому громадян керівництвом Соколівської сільської ради розміщено на інформаційному стенді сільської ради та на веб-сайті, оприлюднюється на інформаційних стендах відділень виконавчого комітету Соколівської сільської ради.

Створено умови для вільного доступу громадян з обмеженими фізичними можливостями до приміщення сільської ради, до центру соціального захисту населення та надання соціальних послуг, відділу надання адміністративних послуг та по відділеннях Соколівської ОТГ. Прийом громадян працівниками структурних підрозділів сільської ради проводиться щоденно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь