A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Підтвердження освітньої кваліфікації через неформальне професійне навчання

Дата: 04.10.2021 10:56
Кількість переглядів: 196

Здавалося б, людина, яка упродовж трудового життя здобула чималий досвід практичної роботи, набула певних знань, вмінь та навичок, – мрія кожного роботодавця. Проте через відсутність відповідних документів державного зразка про освіту їм важко на рівних конкурувати на ринку праці серед інших.

З метою допомоги таким громадянам отримати документ про освіту служба зайнятості організовує підтвердження результатів неформального навчання за робітничими професіями.

Така послуга буде цікава й для осіб, які мають великий досвід роботи за професією, мають кваліфікацію, але з різних причин втратили підтверджуючі документи і хочуть їх відновити; мають кваліфікацію та відповідні документи, але прагнуть підвищити розряд.

На сьогодні єдиною робітничою професією, за якою здійснюється підтвердження результатів неформального навчання – є професія «Кухар». Підтвердити кваліфікацію за цим фахом можна у Вищому професійному училищі № 33 (місто Київ)  та Одеському й Рівненському центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Додатково повідомляємо, що для професії кухаря наказом Мінекономіки затверджено професійний стандарт. Його розробку проводив Громадський центр «Нова генерація», а до роботи в авторському колективі були долучені знані шеф-кухарі національних мереж ресторанів, учасники проєкту «Майстер Шеф», призери міжнародних та всеукраїнських конкурсів.

Процедура підтвердження є платною. Кошти сплачує особа самостійно або роботодавець, що направив особу на підтвердження.

Тож, якщо вас зацікавила інформація, ви готові до змін – звертайтеся  до найближчого центру зайнятості або філії обласного центру зайнятості за місцем вашого перебування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь