A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Звітуємо про виконання квоти з працевлаштування: що треба знати?

Дата: 13.12.2021 15:06
Кількість переглядів: 234

Статтею 14 Закону України “Про зайнятість населення” визначено категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (учасники бойових дій; окремі категорії молоді та батьків з дітьми; діти-сироти; особи передпенсійного віку; особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування; особи, яким виповнилось 15 років та які за згодою одного з батьків можуть, як виняток, прийматися на роботу).

Для працевлаштування вказаних категорій громадян роботодавцям (юридичним особам) з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Юридичним особам з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб встановлюється квота у розмірі не менше однієї особи (категорія — особи передпенсійного віку).

Наказом Міністерства соціальної політики України від 16.05.2013 №271 (із змінами), зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 31.05.2013 за №841/23373, затверджено Порядок надання роботодавцями державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Роботодавці щороку, не пізніше 01 лютого після звітного року (за 2021 рік звіт необхідно подати не пізніше 01.02.2022), мають подавати до базових центрів зайнятості чи філій обласного центру зайнятості інформацію про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (за встановленою вказаним наказом формою. Електронна форма інформації  розміщена на інтернет-сторінці Державного центру зайнятості).

Консультації щодо заповнення інформації є можливість отримати в базових центрах зайнятості та філіях обласного центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь