A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Державна допомога тимчасово переміщеним особам, у період воєнного стану

Дата: 22.03.2022 11:04
Кількість переглядів: 395

11 березня 2022 року Уряд схвалив постанову № 261 якою затвердив Порядок та умови надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану.

Компенсацію на оплату комунальних послуг можуть отримати громади, які дали безкоштовний прихисток переселенцям у будівлях, приміщеннях комунальної форми власності (у школах, садочках тощо).

Це послуги:

  • з постачання теплової енергії (або теплової енергії як товарної продукції);

- з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення;

- з поводження з побутовими відходами або вивезення побутових відходів;

- з постачання та розподілу природного газу;

- з постачання та розподілу електричної енергії;

Також компенсація буде на придбання дров, пелет, вугілля, інших видів палива для опалення будівель (приміщень)

Для отримання відшкодування громадам достатньо подати заяву до військової адміністрації та чеки або скани, які підтверджують оплату комунальних послуг.

Військові адміністрації надсилатимуть Мінрегіону відповідні дані по громадах, а Мінрегіон буде готувати акт уряду про виділення коштів.

Відшкодовуватися будуть витрати на комунальні послуги, що надані з 1 березня 2022 року. Тобто на початку квітня громади матимуть змогу подавати свої заявки на відшкодування.

Окрім того за дорученням Президента України Урядом розроблено соціальний пакет для підтримки внутрішньо переміщених осіб, яким врегульовуються питання соціальних виплат, працевлаштування, а також розміщення осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло. 

За інформацією Мінрегіону власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги (рішення Уряду буде оприлюднене найближчим часом).

Власники житла, які бажають дати прихисток внутрішньо переміщеним особам, повинні звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також, цю інформацію можна надати через вебсайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

Органи місцевого самоврядування мають сформувати реєстр житлового фонду доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей.

Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, будуть отримувати виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування.

Дякуємо всім небайдужим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь