A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про причини незайнятості випускників

Дата: 05.04.2022 14:16
Кількість переглядів: 137

На сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Facebook протягом січня-лютого 2022 року були розміщені матеріали за результатами проєкту EU4Skills. Ці матеріали коментують окрему інформацію з комплексного звіту “Ринок праці Кіровоградської області. 2021” (ознайомитись з відеозвітом про проєкт можливо на сторінці Кіровоградської обласної державної адміністрації у соціальній мережі Facebook), у тому числі яка згрупована в розділі “Результати опитування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти 2020 року”.

У той же час наявна додаткова інформація, яка була зібрана і опрацьована працівниками навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області, але не увійшла до комплексного звіту. Зокрема, така інформація стосується причин незайнятості випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Планується висвітлення такої додаткової інформації в цьому та деяких інших матеріалах про проєкт.

Частка працюючих випускників по Кіровоградській області склала 72%, відповідно не працюють 28%. З числа цих непрацюючих осіб 31% (по 10 пілотних областях – 33%) – продовжують навчання; 25% (21%) – займаються домогосподарством, доглядають за дітьми; 13% (9%) – проходять військову службу. 5% (4%) випускників у своїх анкетах зазначили, що вони не працюють і не належать до наведених категорій непрацюючого населення.

В цілому по області 30% (37% по 10 пілотних областях проєкту) непрацюючих випускників шукають роботу. Цей показник різниться від 29% у сфері професій готельно-ресторанного сервісу до 40% професій сфери бухгалтерського обліку, офісних службовців та ІТ-працівників (з рівнем професійно-технічної освіти).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь