A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Про рівень підготовки випускників за професіями залізничного транспорту

Дата: 15.04.2022 12:38
Кількість переглядів: 122

Фото без описуУ попередньому матеріалі тематики проєкту EU4Skills, розміщеному на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук, йшла мова про зайнятість випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти сфери залізничного транспорту. В даному матеріалі надається інформація про рівень підготовки таких випускників.

Такий рівень є ключовим для визначення відповідності вмінь випускника вимогам роботодавців. Вимоги формулюються у професійних стандартах, що затверджуються наказами Міністерства економіки України (раніше ці питання відносились до компетенції Міністерства соціальної політики України).

За результатами  проєкту встановлено, що за освітою в Кіровоградській області працюють 78% випускників 2020 року (по 10 пілотних областях цей показник склав 69%). У сфері залізничного транспорту така частка склала 94%.

Набуті під час навчання компетенції використовують у роботі 84% залізничників.

На запитання в анкеті, чи обрали б випускники ту саму професію, якби їм довелося наново визначитись із вибором професії, надали позитивну відповідь 83% випускників.

Індекс відповідності освіти випускників потребам ринку праці, визначений величиною 0,92 (до 1), є найвищим серед інших груп професій.

За 5-бальною шкалою оцінка використання здобутих навичок у наявній роботі щодо залізничників дорівнює 4,5 (найвища серед інших груп професій).  

Примітка. Ознайомитися з професійними стандартами можливо на вебсторінці Міністерства економіки України. Зокрема, там розміщені стандарти за професіями “Провідник пасажирського вагону” (наказ Міністерства соціальної політики України від 28.09.2019 № 1290) та “Слюсар з ремонту рухомого складу” (наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 16.03.2021 № 548).

 Більш детально за посиланням: http://surl.li/mfsv


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь