A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи передбачені кошти для компенсації частини єдиного внеску під час дії воєнного стану?

Дата: 19.04.2022 11:30
Кількість переглядів: 149

Фото без описуВідповідно до частини 3 статті 24 Закону України “Про зайнятість населення”, роботодавцям, які протягом 12 календарних місяців забезпечували створення нових робочих місць, працевлаштовували на них працівників і упродовж цього періоду щомісяця здійснювали їм виплату заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну особу, протягом наступних 12 календарних місяців (за умови збереження рівня заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну таку особу) щомісяця за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, компенсуються фактичні витрати у розмірі 50% суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, за який він сплачений. Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” передбачено виділення 800 тисяч грн для фінансування такої компенсації.

Змінами, внесеними до Бюджетного кодексу України, визначено, що Кабінет Міністрів України в умовах воєнного стану може приймати рішення щодо скорочення видатків державного бюджету та їх спрямування до резервного фонду державного бюджету. Таку постанову прийняв Кабінет Міністрів України 01.04.2022 за № 401. Зокрема, визначено, що до резервного фонду державного бюджету спрямовується 800 тисяч грн коштів, передбачених для фінансування вказаної компенсації.

Таким  чином, на поточний момент відсутні фінансові ресурси для компенсації 50% суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Слід зазначити, що вказане поповнення резервного фонду державного бюджету передбачає використання коштів на потреби оборони та вжиття заходів щодо відновлення економіки, зокрема шляхом надання компенсації витрат роботодавців при прийомі на роботу внутрішньо переміщених осіб (у попередньому матеріалі під рубрикою “Електронний кадровий клуб” йшла мова про відповідне виділення коштів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь