A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Результати проєкту EU4Skills: зміни у законодавстві з питань формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів

Дата: 10.05.2022 15:53
Кількість переглядів: 133

Фото без описуНавіть в умовах запровадження воєнного стану в Україні вживаються відповідні заходи щодо підготовки до вступної кампанії 2022 року до професійних навчальних закладів. Одним із елементів такої кампанії є формування регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів. Така робота проводиться з урахуванням положень Методичних рекомендацій щодо формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.12.2016 № 994-р (із змінами).

Однак воєнний стан накладає свої особливості на таку роботу. Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 329-р (набрало чинності 10.05.2022, діє в період воєнного стану) внесено зміни до вказаних Методичних рекомендацій. Зокрема, визначено, що формування регіонального замовлення проводиться без погодження з регіональними радами професійної (професійно-технічної) освіти. У той же час при формуванні замовлення враховуються пропозиції регіональних центрів зайнятості щодо стану ринку праці, попиту на професії.

Примітка. Торік обласним центром зайнятості за участі навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області та інших установ було реалізовано пілотний проєкт з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів (у рамках програми Європейського Союзу «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні).

За результатами проєкту підготовлено комплексний звіт щодо стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці, його професійної структури, поточної та перспективної потреби області в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі «Ринок праці Кіровоградської області. 2021». Звіт розміщено в мережі Інтернет, з початку року на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук розміщено низку детальних матеріалів по проєкту.

Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/3Hwd68Y


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь