A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Яким чином під час дії воєнного стану роботодавці можуть подавати документи для отримання дозволу на застосування праці іноземця?

Дата: 12.05.2022 10:31
Кількість переглядів: 170

Законом України “Про зайнятість населення” встановлено, що роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) на території України на підставі дозволів, що видаються регіональними центрами зайнятості. Для отримання дозволу (продовження дії дозволу) роботодавець звертається до регіонального центру зайнятості із заявою та відповідним комплектом документів.

Подавати заяви роботодавці можуть безпосередньо до регіонального центру зайнятості або через місцеві центри надання адміністративних послуг. Наразі також діє експериментальний проєкт, який дозволяє подавати документи через базові центри зайнятості або філії обласного центру зайнятості.

На період дії воєнного стану  Законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану” (набрав чинності 07.05.2022) доповнено прикінцеві положення Закону України “Про зайнятість населення” нормою, яка передбачає, що заява роботодавця на видачу та продовження дії дозволу (разом з документами) може бути подана будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь