A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Питання – відповідь

Дата: 27.05.2022 10:21
Кількість переглядів: 114

Фото без описуЯкі особливості обчислення страхового стажу

передбачені під час дії воєнного стану?

 

Право на допомогу по безробіттю залежно від страхового стажу мають особи, у яких такий стаж складає не менше 6 місяців протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної.

До того ж дане право зберігається у разі настання перерви страхового стажу з поважних причин, якщо особа протягом місяця після закінчення цієї перерви зареєструвалась в установленому порядку як безробітна. Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” визначено перелік поважних причин. Законом України від 26.01.2022 № 2010-IX “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей” внесено зміни до вищевказаного Закону.

Однією з поважних причин є факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Примітка. Закон України від 26.01.2022  2010-IX опублікований 19.05.2022 і набирає чинності 19.11.2022. Ознайомитися з текстом цього Закону можна на вебсторінці Верховної Ради України: https://cutt.ly/TH1JOQO

 

Чи передбачені додаткові гарантії у сфері зайнятості

для постраждалих унаслідок збройної агресії?

 

Так, додаткові гарантії для постраждалих унаслідок збройної агресії проти України передбачені нормами Закону України «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей».

Слід зауважити, що вказаним Законом внесено дві зміни і до Закону України «Про зайнятість населення»:

по-перше – категорії громадян з додатковими гарантіями у сприянні працевлаштуванню доповнили категорією осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України. У разі реєстрації як безробітного у державній службі зайнятості можна реалізувати таку гарантію.

По-друге – доповнено перелік осіб, які мають право на одноразове отримання ваучера, щоб підтримати конкурентоспроможність шляхом перепідготовки, категорією осіб, які були позбавлені особистої свободи (право на отримання ваучера мають громадяни, які потребують перепідготовки і не зареєстровані як безробітні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь