Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Які зміни у законодавстві про зайнятість населення наберуть чинності через півроку?

Дата: 04.11.2022 10:49
Кількість переглядів: 345

Фото без описуЗ 29 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці» (далі – Закон про зміни). Проте окремі його положення наберуть чинності через 3 та 6 місяців з дня набрання ним чинності. Деякі норми Закону про зміни під час дії воєнного стану не застосовуються.

Так, через 6 місяців наберуть чинності зміни до Закону України «Про зайнятість населення» (далі – Закон про зайнятість), зокрема:

- Закон про зайнятість доповнено ст. 26-1 «Сприяння зайнятості зареєстрованих безробітних», яка передбачає правові норми, які регулюють компенсацію роботодавцям фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування зареєстрованих безробітних;

- ст. 29 «Розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності молоді» Закону про зайнятість, яка регулює питання стажування за професією (спеціальністю) здобувачів професійної, фахової передвищої, вищої освіти, викладена у новій редакції. Також ця стаття передбачає компенсацію роботодавцю 50% мінімальної заробітної плати за працевлаштування зареєстрованих безробітних відповідних категорій.

Довідково. Стаття 29 Закону про зайнятість передбачає стажування студентів (учнів) і залишатиметься чинною у цій редакції ще майже півроку.

Як наразі реалізується ця стаття? Постановою Кабінету Міністрів України від 16 січня 2013 року № 20  https://cutt.ly/4NSwnNT (зі змінами) затверджені Порядок укладення договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях і Типова форма договору про стажування студентів вищих та учнів професійно-технічних навчальних закладів на підприємствах, в установах та організаціях.

Виникають питання сфери зайнятості – звертайтеся до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування. Контакти тут https://cutt.ly/VNiez6n

Ми маємо Telegram-канал Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград https://t.me/dcz_kir


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь