A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Шановні роботодавці, Кропивницька філія Кіровоградського обласного центру зайнятості інформує про видачу ваучерів на навчання або підвищення кваліфікації працівників у розмірі 10 прожиткових мінімумів

Дата: 03.02.2023 14:43
Кількість переглядів: 152

1. Ваучер на навчання видається центрами зайнятості особам, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам, а саме:

  • особам віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менш як 15 років, до досягнення встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку
  • особи звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби України у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я та мають вислугу    не менше 10 років.
  • особам, звільненим з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції, Бюро економічної безпеки України або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”;
  • особам, звільненим з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”;
  • внутрішньо переміщені особи  в разі відсутності підходящої роботи;
  • особам, стосовно яких згідно із Законом України “Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їхніх сімей” встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

 2.   Право на одноразове отримання ваучера не поширюється на:

  • осіб, які не мають професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти;
  • осіб, які проходили протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття;
  • осіб, які зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні.

3. На підставі ваучера здійснюються перепідготовка за робітничою професією; підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю; підготовка на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового / освітньо-творчого) та наукового рівня вищої освіти); спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.

4. Навчання здійснюється закладами професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, підприємствами, установами та організаціями, які мають ліцензію на освітню діяльність, за затвердженим Мінекономіки переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, і є резидентами (далі - заклади освіти).

5. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного законом на момент прийняття рішення про його видачу.

У разі коли вартість навчання в закладі освіти перевищує максимальну вартість ваучера, особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

6. Для отримання ваучера особа подає центру зайнятості заяву, а також надає паспорт, трудову книжку (у разі наявності) або дублікат трудової книжки (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, документ про професійну (професійно-технічну), фахову передвищу або вищу освіту (дублікат такого документа) та реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття), з яких у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються її підписом.

У разі відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, а також виконання роботи не на умовах трудового договору особою подається довідка, видана за місцем роботи або архівною установою про прийняття та звільнення з роботи, чи цивільно-правовий договір або інші документи, що підтверджують період зайнятості такої особи.

Для підтвердження страхового стажу за період військової служби подається довідка військового комісаріату, в якому особа перебуває на обліку, або військової частини (закладу спеціалізованої освіти військового профілю, військового навчального підрозділу закладу вищої освіти тощо), де особа проходила службу (за наявності).

7. Рішення про видачу ваучера приймається центром зайнятості не пізніше ніж на восьмий робочий день з дня подання документів та оформляється наказом.

8. Договір про навчання укладається між навчальним закладом та особою протягом 90 днів після видачі ваучера.

9. Навчальний заклад інформує щомісяця територіальний орган, що видав ваучер, про виконання особою умов договору про навчання, зокрема відвідування занять і виконання навчальної програми.

10. У разі порушення особою умов договору про навчання навчальний заклад повідомляє протягом п’яти робочих днів про таке порушення центр зайнятості, який видав ваучер.

 

ПЕРЕЛІК професій, спеціальностей, напрямів підготовки та підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер можна знайти за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0946-20#Text

та Перелік навчальних закладів, які мають право здійснювати діяльність у сфері вищої освіти та професійно-технічної освіти, для навчання в яких може бути виданий ваучер можна знайти на сайті Міністерства освіти і науки України

https://mon.gov.ua/ua/ministerstvo/poslugi/licenzuvannya/perelik-navchalnih-zakladiv-yaki-mayut-pravo-zdijsnyuvati-diyalnist-u-sferi-vishoyi-osviti-ta-profesijno-tehnichnoyi-osviti-dlya-navchannya-v-yakih-mozhe-buti-vidanij-vaucher

 

За роз’ясненнями звертатися до Кропивницької філії Кіровоградського обласного центру зайнятості за адресою: м. Кропивницький, вул. Маланюка, 15 або за телефоном: (0522)24-47-96.

 

 

ПЕРЕЛІК
професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер

Найменування професії, спеціальності

Код професії, спеціальності*

1

2

бджоляр

6123

верстатник широкого профілю

8211

взуттьовик з ремонту взуття

7442

водій автотранспортних засобів**

8322

водій навантажувача

8334

водій трамвая

8323

водій тролейбуса

8323

екстрений медичний технік

5132

електрогазозварник

7212

закрійник

7435

зварник

7219

кондитер

7412

кухар

5122

машиніст автогрейдера

8332

машиніст дорожньо-будівельних машин

8339

монтажник гіпсокартонних конструкцій

7129

налагоджувальник сільськогосподарських машин та тракторів

7231

налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції

7223

плодоовочівник

6111

покрівельник рулонних покрівель та покрівель із штучних матеріалів

7131

робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків

7129

робітник фермерського господарства

6131

слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування

7233

столяр будівельний

7124

тракторист

8331

тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва

8331

верстатник деревообробних верстатів

7423

електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування

7241

кравець

7433

лицювальник-плиточник

7132

машиніст бульдозера (будівельні роботи)

8332

машиніст екскаватора

8111

машиніст крана автомобільного

8332

монтажник систем утеплення будівель

7129

оператор верстатів з програмним керуванням

8211

охоронник

5169

слюсар з експлуатації та ремонту газового устаткування

7233

слюсар з ремонту колісних транспортних засобів

7231

слюсар-ремонтник

7233

слюсар-сантехнік

7136

фрезерувальник

8211

токар

8211

швачка

7436

автомобільний транспорт

274

агрономія

201

архітектура та містобудування

191

будівництво та цивільна інженерія

192

ветеринарна медицина

211

геодезія та землеустрій

193

готельно-ресторанна справа

241

електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

141

захист і карантин рослин

202

інженерія програмного забезпечення

121

комп’ютерна інженерія

123

медицина

222

медична психологія

225

медсестринство

223

менеджмент***

073

професійна освіта (за спеціалізаціями)

015

психологія

053

середня освіта (за предметними спеціальностями)****

014

системний аналіз

124

соціальне забезпечення

232

соціальна робота

231

технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

204

технології медичної діагностики та лікування

224

харчові технології

181

фармація, промислова фармація

226

фізична терапія, ерготерапія

227

кібербезпека

125

* Код професії згідно з Національним класифікатором України «Класифікатор професій» ДК 003:2010, затвердженим наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28 липня 2010 року № 327.
Код спеціальності згідно з переліком галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266.
** Для здобуття професії «Водій автотранспортних засобів» для керування транспортними засобами категорій С1, С, D1, D, С1Е, СЕ, D1E і DE.
*** Для здобуття кваліфікації «Менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)».
**** Для здобуття кваліфікацій «Вчитель математики», «Вчитель фізики», «Вчитель хімії», «Вчитель української мови і літератури».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь