A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Звіт Соколівського сільського голови про діяльність сільської ради та її виконавчих органів у 2022 році

Дата: 15.03.2023 10:25
Кількість переглядів: 1578

Фото без описуВідповідно до чинного законодавства України Соколівський сільський голова Інна Завірюха звітує перед громадою про проведену роботу в 2022 році головою громади, виконавчим комітетом та депутатським корпусом.

2022 рік мав стати для Соколівської громади роком розвитку, роком реалізації цільових програм, роком зміцнення матеріальної бази комунальних закладів. Роком, який мав би дати ще більший поштовх до розвитку після важкого «ковідного» 2021-го.

Вир повномасштабного вторгнення в Україну зруйнував наш поступ з розбудови громади, відтіснив на другий план реалізацію важливих для людей проектів, посіявши біль і тривогу. Захист нашої свободи та територіальної цілісності дається нам дорогою ціною. Ми пам'ятаємо і завжди будемо пам'ятати героїв, які ціною свого життя виборюють нашу свободу.

Сьогодні Україна об'єднала всі зусилля та енергію волелюбства, щоб дати рішучу відсіч ворогу. Ми єдині в своєму прагненні відстояти рідну землю і перемогти. Кожен, незалежно від віку, соціального статусу, політичних уподобань, робить свій внесок у Перемогу. Нас не здолає ні ворожий вогонь, ні темрява, ні холод! Бо ми - українці!

Дякую всім жителям Соколівської громади за патріотизм, жертовність та силу духу! Ми переможемо, бо з нами Правда, Боже благословіння та підтримка всього світу!

І все ж, попри війну, наша громада жила повноцінним життям.

Спільними зусиллями вдалося реалізувати чимало із поставлених завдань і досягнути позитивних результатів завдяки конструктивній роботі керівництва громади, депутатського корпусу, керівників установ, підприємств та організацій, підприємців, а також активних жителів громади.

Варто відмітити позитивні сторони та здобутки, яких ми разом досягли торік,  позитивні напрямки діяльності депутатського корпусу, виконавчого комітету та намітити конкретні завдання для себе, депутатів, членів виконкому, що сприятиме подальшому розвитку громади.

Завдяки злагодженій роботі депутатського корпусу, виконавчої влади впродовж звітного періоду відбулося 10 сесій сільської ради, на яких прийняли 355 рішень з актуальних питань життєдіяльності громади. Також провели 13 засідань виконкомів і прийняли 172 рішення.

 

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

 

До Соколівської сільської ради протягом 2022 року надійшло 195 звернень громадян.

Із загальної кількості звернень: 80 (41%) надійшло поштою (електронною поштою), через органи влади – 73 звернень (37,5%), 42 (21,5%) отримано на особистих прийомах громадян керівництвом сільської ради. Загальна кількість індивідуальних звернень, що надійшли до сільської ради у 2022 році становить 186 (95,4%), колективних – 9 (4,6%). Усього, з урахуванням індивідуальних та колективних звернень, до Соколівської сільської ради протягом 2022 року звернулися 573 громадяни.

Із усіх звернень, що надійшли до Соколівської сільської ради протягом вказаного періоду, 2 становлять пропозиції (зауваження), 184 – заяви (клопотання), 9 – скарги.

Серед актуальних питань, порушених у зверненнях, найбільше стосувалися соціальної політики та соціального захисту населення, роботи комунального господарства, аграрної політики і земельних відносин.

З питань соціальної політики та соціального захисту населення зареєстровано 56 звернень громадян. 39 звернень - питання комунального господарства. З питань аграрної політики і земельних відносин зареєстровано - 23 звернення громадян. Транспорт і зв’язок – 4 звернення. Праця і заробітна плата – 6 звернень. Охорона здоров'я - 9 звернень. Житлової політики – 8 звернень. Діяльність органів місцевого самоврядування – 7 звернень. Забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізації прав і свобод громадян, запобігання дискримінації – 3 звернення. Сімейна та гендерна політика, захист прав дітей – 3 звернення. По одному зверненню надійшло стосовно діяльності підприємств та установ, освіти, наукової, науково-технічної, інноваційної діяльності та інтелектуальної власності, культури та культурної спадщини, туризму, екології та природних ресурсів, промислової політики,  економічної, цінової, інвестиційної, зовнішньоекономічної, регіональної політики та будівництва, підприємництва. Ще 37 звернень стосувалися інших питань.

Усі звернення, що надходять до сільської ради, розглядаються її керівництвом та надаються відповідні доручення виконавцям щодо вивчення, перевірки і вирішення порушених у зверненні питань.

Авторів звернень обов’язково повідомляють про результати розгляду. Протягом минулого року 2 звернення надіслано за належністю, на 111 звернень – надані роз’яснення по суті порушених питань; 75 – вирішено позитивно; 7 звернень – перебувають на стадії розгляду.

Створено умови для вільного доступу громадян з обмеженими фізичними можливостями до приміщення сільської ради, до Центру надання адміністративних та соціальних послуг Соколівської сільської ради.

Особистий прийом громадян сільським головою здійснюється в понеділок, п'ятницю – з 9:00 до 12:00, середу – з 13:00 до 16:00.

Заступники сільського голови та старости особистий прийом проводять протягом робочого часу, а прийом громадян працівниками структурних підрозділів проводиться щоденно.

Також забезпечується прийом електронних звернень громадян через офіційний вебсайт Соколівської громади: https://sokolivske-gromada.gov.ua

 

БЮДЖЕТ

 

За 2022 рік до бюджету Соколівської сільської територіальної громади надійшло без урахування трансфертів 94 мільйони 594 тисяч гривень, із них по загальному фонду – 91 мільйон 873 тисячі гривень, по спеціальному – 2 мільйони 721 тисяча гривень при планових показниках на звітний період 102 мільйони 474 тисячі гривень.

По загальному фонду дохідну частину виконано на 92%, по спеціальному - на 102,4% .

Найбільша питома вага недоотриманих надходжень загального фонду  належить:

- податку на доходи фізичних осіб (невиконання становить 5 мільйонів 995 тисяч гривень);

- акцизному податку з пального (невиконання становить 5 мільйонів 729 тисяч гривень);

- єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків (невиконання становить 691 тисячу гривень) єдиному податку з фізичних осіб (невиконання становить  1 мільйон 556 тисяч гривень).

За 2022 рік надійшло 29 мільйонів 997 тисяч гривень офіційних трансфертів із бюджетів різних рівнів:

  • освітня субвенція 29 мільйонів 551 тисяча гривень,
  • субвенції з місцевих бюджетів  446 тисяч гривень.

По міжбюджетних трансфертах виконання складає 99,5%.

Обсяг видатків за 2022 рік становить 118 мільйонів 523 тисячі гривень, (видатки загального фонду – 113 мільйонів 781 тисяча гривень, видатки спеціального фонду - 4 мільйони 739 тисяч гривень).

Трансферти до інших бюджетів становлять 2 мільйони 291 тисячу гривень. Такий обсяг коштів, переданих до бюджетів інших рівнів (державного, районного та бюджетів ТГ), зумовлений необхідністю пропорційного утримання закладів соціальної сфери та вилученням частини доходів до державного бюджету (реверсна дотація).

 Із загального обсягу бюджету видатки склали:

- на оплату праці за нарахуваннями - 87 мільйонів  808 тисяч гривень.

- на оплату енергоносіїв – 8 мільйонів 922 тисячі гривень.

- на соціальні виплати населенню  –  1 мільйон 918 тисяч гривень.

- видатки на харчування дітей в закладах освіти – 1 мільйон 680 тисяч гривень.

- трансферти іншим бюджетам  – 2 мільйони 291 тисяча гривень.  

- інші видатки – 13 мільйонів 390 тисяч гривень.

- капітальні видатки – 2 мільйони 514 тисяч гривень.

Серед них:

- організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності сільської ради – 15 мільйонів 417 786 тисяч гривень.

- освіта – 67 мільйонів 614 556 тисяч гривень.

- культура, спорт та туризм – 12 мільйонів 380 615 гривень.

- соціальний захисту населення та надання соціальних послуг – 6 мільйонів 645 511 тисяч гривень.

- організація благоустрою населених пунктів – 8 мільйонів 716 404 гривень.

- утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету – 2 мільйони 282 484 тисячі гривень.

Для збалансування планових показників дохідної та видаткової частини  залучили вільні залишки коштів загального фонду в сумі 12 мільйонів 460 тисяч гривень та залишки по спеціальному фонду в сумі 811 тисяча гривень.

За захищеними видатками кредиторська заборгованість відсутня.

Залишки коштів станом на 01 січня 2023 року (крім власних надходжень бюджетних установ) складають 19 мільйонів 021 тисячу гривень, із них по загальному фонду - 18 мільйонів 275 тисяч гривень, по спеціальному фонду - 746 тисяч гривень.

 

 

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО ТА БЛАГОУСТРІЙ

 

Поточні ремонти та у тримання доріг

Протягом 2022 року проведено поточні ремонти 28 доріг та здійснено технічний та авторський нагляд на виконані роботи на загальну суму 2 мільйони. 904 тисяч гривень, зокрема :

  • с.Соколівське - чотири вулиці на суму 566,5 тисячі гривень;
  • с.Черняхівка - п’ять вулиць на суму 490 тисячі гривень;
  • с.Нова Павлівка - дві вулиці на суму 70 тисяч гривень;
  • с.Липове - одна вулиця на суму 49 тисяч гривень;
  • с.Вишняківка - дві вулиці на суму 100 тисяч гривень;
  • с.Івано-Благодатне - одна вулиця на суму 49 тисяч гривень;
  • с.Вільне - дві вулиці на суму 85,6 тисячі гривень;
  • с.Миколаївка - одна вулиця на суму 25,5 тисячі гривень;
  • с.Шостаківка - чотири вулиці на суму 248 тисяч гривень;
  • с.Шевченкове - три вулиці на суму 175 тисяч гривень;
  • с.Корлюгівка - одна вулиця на суму 35 тисяч гривень.

            Проводилися роботи з розчищення доріг від снігу, посипання протиожеледовою сумішшю, формування конусів з протиожеледної суміші (використано протиожеледних матеріалів на загальну суму 254 тисячі гривень).

Проведено підсипку та грейдерування, ямковий ремонт асфальтного покриття, ремонт кладок та містків, встановлення дорожніх знаків (використано щебенево-пісчаних сумішей, холодного асфальту та бітумного праймеру на загальну суму 112 тисячі гривень).

Працівники відділу благоустрою Соколівської сільської ради проводили обрізання сухих, аварійних дерев та парослі, скошування трави на узбіччях.

 

Заходи із запобігання надзвичайних ситуацій

 

Для оповіщення населення про повітряну тривогу придбали та встановили сім систем оповіщення на суму 459,2 тисячі гривень.

 Для забезпечення безперебійної роботи Пунктів незламності під час блекауту придбали п’ять генераторів на суму 199 тисяч гривень.

 

Поховання загиблих та померлих

За рахунок коштів місцевого бюджету у 2022 році поховали 18 загиблих воїнів (135 тисяч гривень) та безрідних осіб (48,9 тисяч гривень).

 

Будівництво та ремонт

 

Провели поточні ремонти офісних приміщень, приміщень для ВПО, покрівель, фасадів, вимощення навколо фундаментів тощо. Проводилися роботи з виготовлення та встановлення метало-конструкцій (зупинки, навіси, павільйони.)

У 2022 році здійснили роботи по зведенню та демонтажу захисних фортифікаційних споруд, блок-постів та дорожніх перешкод. Збудовано укриття у с. Назарівка.

 

Утримання стадіонів та спортивних майданчиків

 

Протягом 2022 року проводилися роботи з поливання та скошування трави, нанесенні розмітки, підготовки до змагань тощо.

 

Утримання комунального майна

 

Встановлено чотири нові дитячі майданчики, які були придбані в кінці 2021 року. Два майданчики перенесені на інші місця у зв'язку з військовим станом. Протягом року проводилися поточні ремонти обладнання майданчиків (зварювання, заміна зношених деталей та елементів, фарбування).

 

У 2022 році проводилися роботи з обслуговування комунальних будівель (ФАПи, старостинські, зупинки). Регулярно обкошувалася трава, вивозилося сміття.

Створено місце для Алеї Слави та під'їзну дорогу на Черняхівське кладовище.

Проводились роботи з утримання парків та зелених насаджень.

У розпорядженні відділу є більш ніж десять одиниць техніки. У зв'язку з військовим станом було здійснено велику кількість перевезень. Близько 10 поїздок шкільним автобусом, перевезення будматеріалів, гуманітарних вантажів, ПММ, продуктів харчування, води тощо.

Залучалась техніка для допомоги бригадам енергетиків та військовим у зведені фортифікаційних споруд.

На оплату послуг з ліквідації стихійних сміттєзвалищ витрачено 49,5 тисячі гривень. Витрати на послуги з очищення каналізаційної мережі багатоквартирних будинків по вулиці Полинкіна в с.Соколівському становили 107 тисяч гривень.

Проведено монтажні роботи з освітлення чотирьох вулиць в с.Івано-Благодатне на загальну суму 539,8 тисячі гривень.

 

Придбання та витрати

Для забезпечення роботи відділу «Благоустрою» торік придбали: будматеріалів на 1 мільйон 375 тисяч гривень; запасні частини до автомобілів та тракторів на 507 тисяч  гривень; паливно-мастильні матеріали на 1 мільйон 528 тисяч гривень; трактор МТЗ-82 на суму 544 тисячі гривень; два відвали для розчищення снігу на вантажний автомобіль та для трактора на суму 265 тисяч гривень; мотобур, бензопили на 38 тисяч гривень.

            Інспектор із благоустрою Соколівської сільської ради виїжджав на скарги громадян, здійснював моніторинг порушень правил благоустрою та склав відповідні акти.

ОСВІТА

2021-2022 навчальний рік видався не простим і не стандартним для педагогічних працівників, учнів та батьків.

Військовий стан вніс корективи в організацію освітнього процесу та змусив знаходити шляхи виходу із нестандартних ситуацій.

Наразі система освіти Соколівської сільської ради складається з 3-х опорних закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, у складі яких в даний час функціонують 4 загальноосвітні філії І-ІІ ступенів, 4 дошкільні філії та 2 позашкільні центри, 2-х закладів загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, один із яких має дошкільний структурний підрозділ та 5 закладів дошкільної освіти.

Олено-Косогорівська загальноосвітня філія І ступеня Миколаївського ЗЗСО призупинила діяльність через відсутність учнів.

Вишняківський ЗДО «Вишенька» реорганізовано у дошкільний структурний підрозділ Вишняківської філії Карлівського ліцею.

У грудні 2022 року, згідно рішення сесії Соколівської сільської ради, юридичні особи – заклади загальної середньої освіти перейменовані в ліцеї, загальноосвітні філії перейменовані у філії, які мають дошкільні структурні підрозділи.

У 2021-2022 навчальному році у закладах загальної середньої освіти громади навчалися 901 учень у 89 класах. У закладах дошкільної освіти виховувалися 231 дитина в 14 групах.

В позашкільних центрах гуртковою роботою були охоплені 398 учнів в 23 гуртках різних напрямків. На виконання рішення сесії Соколівської сільської ради робота позашкільних центрів призупинена до закінчення воєнного стану.

У 2021-2022 навчальному році в закладах загальної середньої освіти Соколівської сільської ради здобували освіту за інклюзивною формою 11 учнів, за індивідуальною формою – 2 учні.

Організовано гаряче харчування. Для дітей пільгових категорій та учнів 1-4 класів харчування безкоштовне.

Вартість харчування складала 30 гривень на 1 дитину в день у закладах загальної середньої освіти та 50 гривень – у закладах дошкільної освіти.

Учні та вихованці закладів освіти Соколівської громади у 2021-2022 навчальному році брали участь у різноманітних конкурсах та змаганнях, організованих департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Міністерством освіти і науки України, де зайняли призові місця.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Соколівської сільської ради від 19 квітня 2022 року №31 та розпорядження голови Соколівської сільської ради від 25 травня 2022 року №49 у 2022 році вирішили призупинити реалізацію Комплексної соціальної програми оздоровлення і відпочинку дітей Соколівської сільської ради на 2021-2025 роки та організувати дозвілля дітей влітку в рамках Всеукраїнської акції «Літо-2022: разом до перемоги».

Частина учасників освітнього процесу внаслідок загрози життю, бойових дій та тимчасову окупацію окремих територій вимушено перемістилася в межах України або за кордон.

Внутрішньо переміщені здобувачі освіти потребують нашої підтримки для забезпечення можливості для продовження навчання. У 2022/2023 навчальному році 16 учнів з числа внутрішньо переміщених осіб навчатимуться в наших закладах освіти.

Укриттям забезпечено – 15 закладів освіти (100%). Загальна площа укриттів – 2298 кв.м, місткість – 1914 осіб.

У 2022 році на виконання протипожежних заходів в закладах освіти використано 193 тисячі гривень.

Під час підготовки закладів освіти громади до нового 2022-2023 навчального року поточні ремонти проводилися власними силами працівників закладів освіти. Котельню Олено-Косогорівської дошкільної філії переобладнано на альтернативний вид палива. До початку опалювального сезону проводились заходи по підготовці котельних господарств закладів освіти: поточний ремонт котельного обладнання котельні Івано-Благодатненського ЗЗСО (390 тисяч гривень); модернізація котельні Миколаївського ЗДО (200 тисяч гривень); заміна котлів у Вільненському ЗДО (200 тисяч гривень). Вчасно закупили дрова, вугілля і пілети, заключили договори на забезпечення газом та електроенергією.

У 2022 році опорні заклади освіти отримали фінансову допомогу від ЮНІСЕФ: Соколівський, Карлівський та Миколаївський ЗЗСО по 3 тисячі доларів на покращення освітнього простору. Кошти використані на покращення інтернету, канцтовари та рекреаційні меблі.

У 2023 році планується закупити 3 пароконвектомати для опорних закладів за рахунок нової фінансової допомоги від ЮНІСЕФ для покращення харчоблоків (по 2 тисячі доларів на опорний заклад).

Крім того, заклади освіти отримували гуманітарну допомогу від ЮНІСЕФ у вигляді 22 хромбуків, миючих і дезінфікуючих засобів, аптечок першої допомоги та спортивного обладнання.

 

КУЛЬТУРА

 

До мережі закладів культури Соколівської територіальної громади входять 14 клубів та будинків культури і 15 бібліотек.

У зв’язку з початком повномасштабного вторгнення російської федерації, заклади культури частково призупиняли свою діяльність. Проте, поступово ситуація змінилася. Протягом 2022 року проведено значну кількість різних за формою та тематикою соціально-культурних, просвітницьких заходів, книжкових виставок, тематичних та виховних бесід тощо.

З перших днів війни працівники відділу спрямували свою діяльність на підтримку ЗСУ, займалися волонтерською діяльністю. Протягом року на базі закладів культури організовували пункти збору гуманітарної допомоги, плели сітки для військових, в'язали теплі шкарпетки, діти створювати обереги та писали листи зі словами підтримки для захисників України.

Спільно зі старостинськими округами провели благодійні покази кінофільмів та благодійну фотосесію. Завдяки жителям та гостям громади вдалося зібрати 23002 гривні. Частину суми – 16802 гривні витратили на допомогу військовослужбовцям 3-го окремого полку СпП імені князя Святослава Хороброго (придбано спорядження). Решту - 6200 гривен - передали на лікування пораненого військовослужбовця ЗСУ.

Провели акцію «Благодійний продаж мохіто» під час змагань «Краща спортивна ТГ Кіровоградщини», під час якої зібрали 2200 гривень.

Спільно з відділом освіти провели благодійну літературно-музичну зустріч із Віктором Коваленком, переселенцем із м. Баштанка. Під час заходу зібрали 2410 гривень, які передали волонтерці з Кропивницького, котра плете основи для маскувальних сіток нашим захисникам.

Слід відзначити, що працівники відділу, члени творчих колективів та любительських об’єднань громади брали участь у заходах не лише на території громади, а і за її межами, зокрема на обласному рівні.

Так, майстрині з декоративно–ужиткового мистецтва Новопавлівського сільського клубу взяли участь у виставках виробів майстрів Кіровоградщини в рамках відзначення: Дня Закоханих; Дня працівників культури та майстрів народної творчості; Дня святого Миколая.

Народний аматорський хор «Калина» взяв участь у благодійному концерті до Дня Української Державності на майданчику Мир 2.0., а також у концерті у Кіровоградському обласному Центру народної творчості в рамках проекту «Мистецька платформа. Музичні зустрічі».

Участь у конкурсі відеоробіт у рамках профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», який проходив з ініціативи управління превентивної діяльності ГУНП в області та управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА. Відеоролик від нашої громади представила молодь
с. Вільне та зайняли 3 місце.

            Учасники вокального колективу «Вільняночки» та хореографічного колективу «Вільні соколята» Вільненського сільського клубу взяли участь у творчому проекті «Фестиваль зірок-2022» дистанційно, який організував Знам’янський міський палац культури, і вибороли диплом Ш ступеня в номінації «Вокал», та І ступеня в номінації «Хореографія».

Вікторія Прокопчук із с. Івано-Благодатне та Світлана Басиста Світлана з с. Іванівка отримали дипломи ІІІ ступеня у своїх вікових категоріях у фестивалі-конкурсі дитячого та юнацького вокального мистецтва «Голос-діти Кропивницького району».

 

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

 

КЗ «Центр розвитку фізичної культури та спорту «СКІФ»

Протягом 2022 року спортсмени громади взяли участь у наступних змаганнях:

- Кубок з футболу «Слава ЗСУ» у Первозванівці. Участь брали 40 спортсменів громади із ФК «СКІФ» та ФК «Соколівська ТГ», яка у підсумку посіла ІІ місце;

- «І Фестиваль з футболу на підтримку ЗСУ» протягом квітня-червня 2022 року, в якому взяли участь 50 спортсменів громади з двох команд,
ФК «СКІФ» зайняла ІV місце у Вищій лізі, а ФК «Соколівська ТГ» зайняла ІІІ місце у Першій лізі.

- «ІІ Фестиваль з футболу на підтримку ЗСУ» протягом липня-жовтня 2022 року, в якому взяли участь 50 спортсменів громади з двох команд. ФК «СКІФ» посіла V місце у вищій лізі, ФК «Соколівська ТГ» посіла І місце у Першій лізі.

- Кубок з футболу «Кубок ЗСУ», що проходив у с. Катеринівка, в якому взяли участь 20 спортсменів громади. Володарем «Кубку ЗСУ» стала команда «Соколівська ТГ»;

- «Чемпіонат Кіровоградської області з футзалу 2022-2023», який триватиме до березня 2023 року, беруть участь 40 спортсменів з двох команд – ФК «СКІФ» та ФК «Соколівська ТГ». Після першого етапу ФК «СКІФ» продовжить участь в чемпіонаті в екстра лізі, а ФК «Соколівська ТГ» - у другій лізі.

27 серпня 2022 у с. Соколівське відбулися змагання «Краща спортивна ТГ Кіровоградщини 2022».  У змаганнях взяли участь 15 жителів громади. За результатами Соколівська територіальна громада посіла І місце і отримала право представляти Кіровоградську область на Всеукраїнські спортивних змаганнях «Краща спортивна громада України 2022 року» у селищі Ворохта Івано-Франківської області. За результатами змагань представники Соколівської громади посіли 6 загальнокомандне місце серед 15-ти команд.

 

КЗ «Соколівська дитячо-юнацька спортивна школа «Колос»

Відділення Таеквон-до відвідує 25 дітей (з них 4 дівчинки). Протягом 2022 року вихованці відділення брали участь у Відкритому чемпіонаті Кіровоградської області з Таеквон-до. 4 вихованці вибороли - 2 місця, 2 вихованців стали 3-ми у своїх категоріях.

Відділення «Велоспорт» відвідує 12 вихованців. Протягом 2022 року вихованці відділення брали участь у наступних змаганнях: з велокросу та Кубок ТОВ «Рос-Агро»;  відкритому чемпіонаті Кіровоградської області з велосипедного спорту присвячений Дню Незалежності України; відкритому чемпіонаті області та відкритому чемпіонаті міста Кропивницького пам’яті ЗТУ Сергія Симоненка, які присвячені Дню міста Кропивницького з велосипедного спорту (крос); чемпіонаті України у Кропивницькому з велосипедного спорту (крос) в індивідуальній груповій гонці та естафеті; чемпіонаті області з велосипедного туризму серед школярів та вихованців закладів позашкільної освіти. Наші спортсмени гідно представляли Соколівську громаду та посідали призові місця.

29 листопада 2022 року присвоєно звання Кандидата у майстри спорту України (крос) трьом вихованцям відділення «Велоспорт»: Ярославу Барановському, Кирилу Тимофєєнку та Станіславу Басистому. У грудні минулого року Ярослав Барановський став обласним стипендіатом на 2023 рік.

Протягом 2022 року виплатили стипендії шістьом спортсменам та одноразові премії шістьом спортсменам, одноразові премії двом тренерам на загальну суму 65 тисяч гривень.

 

ЦЕНТР СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ТА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

Протягом минулого року спеціалісти Центру соціального захисту населення та надання соціальних послуг прийняли та опрацювали у програмному комплексі «Соціальна громада» наступну кількість справ: державна соціальна допомога — 540 заяв; виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі - 57 заяв; допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам – 160 заяв; пільг – 160 заяв; субсидій – 217 заяв.

Опрацювали: 31 заяву про забезпечення (грошову компенсацію) технічними засобами реабілітації та передано до Кіровоградського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю; 924 заяви про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та передано до Управління соціального захисту населення Кропивницької районної військової адміністрації; 111 заяви на отримання Посвідчення батьків та дітей багатодітної сім’ї; 1 заяву про влаштування до будинку інтернату загального типу.

Видано повідомлень на всі види допомог – 901. Видано довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб - 798.

За 12 місяців працівники Центру соціального захисту населення та надання соціальних надавали соціальну послугу догляд вдома 81 громадянину, які перебували у складних життєвих обставинах.

З метою виконання заходів щодо реалізації програм соціального захисту населення Соколівської сільської ради у поточному році здійснено виплати грошових допомог.

Зокрема, привітали 88 громадян подарунковими наборами ювілярів та отримувачів соціальної послуги догляд вдома, до Міжнародного Дня людей похилого віку.

Відповідно до місцевої Комплексної цільової програми придбали 665 новорічних подарунків (цукерки) для пільгової категорії дітей на загальну суму 99 750 гривень, а саме: з числа внутрішньо переміщених, батьків учасників бойових дій чи один з батьків, який загинув (пропав безвісті), дітей з інвалідністю, дітей з багатодітної сім’ї, дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування.

Протягом 2022 року фахівці із соціальної роботи та психолог Центру надали соціальні послуги 43 сім’ям / особам, що опинились у складних життєвих обставинах.

Провели 4 засідання координаційної ради з питань запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, сім’ї, тендерної рівності, демографічного розвитку, та протидії торгівлі людьми на території Соколівської сільської ради.

Для надання психологічної допомоги сім’ям із числа внутрішньо переміщених осіб та сімей військових створений психологічний хаб на території Соколівської сільської ради. 16 засідань в режимі онлайн / офлайн провели з практичними психологами закладів освіти, психологом Центру соціального захисту населення та надання соціальних послуг. 

У рамках діяльності психологічного хабу та з метою подолання посттравматичних стресових розладів у дітей, що постраждали від війни,  запровадили ізраїльський проект Хібукі у Вільненському та у Миколаївському ЗЗСО. З початку повномаштабної війни в Україні, працівники психологічного хабу надали 53 психологічні допомоги (з них 39 дітей) для внутрішньо переміщених осіб.

У рамках діяльності відділу, ФСР реалізують гуманітарний проект від ЮНІСЕФ для вразливих сімей з дітьми в тому числі для сімей з числа внутрішньо переміщених осіб та проект від ЮНІСЕФ для мобільних бригад соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства (13 громад області увійшли до його реалізації, у тому числі Соколівська ТГ).

Між ЦСЗННСП Соколівської сільської ради та регіональним центром безоплатної правової допомоги в Кіровоградській та Миколаївський областях укладено меморандум про співпрацю. Психолог Центру задіяний в рамках співпраці до проекту відновленого правосуддя неповнолітніх та до проекту фіксації військових злочинів у нашій області.

Протягом року Центр соціального захисту населення та надання соціальних послуг отримав гуманітарну допомогу від Кіровоградської обласної військової адміністрації на загальну суму 1 мільйон 373 518 тисяч гривень. Від іноземної інвесторної компанії «ІІ-ЬЕАБ» на загальну суму 200 767 гривень.

 

Центр надання адміністративних послуг

 

Роботу Центр надання адміністративних послуг забезпечують 4 адміністратори, 2 державні реєстратори, 1 кур'єр та 1 архіваріус, які надають 100 послуг. Зважаючи на   воєнний стан, надання деяких адміністративних послуг призупинено.

За 2022 рік працівники відділу ЦНАП надали 6244 адміністративні послуги.

За платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевого бюджету надійшло коштів на суму 709 400 гривень.

 

 

 

Основні показники виконання:

 

кількість послуг

 

 

Видача довідок:

1781

 

про  склад сімї

1099

 

про  реєстрацію

207

 

про зняття з реєстрації

69

 

 архівні довідки

406

 

Всього вхідної кореспонденції:

2523

 

вхідна кореспонд. Інші питання

75

 

вхідні заяви по земельних питаннях

343

 

видача рішеннь сесії по земельних питаннях

434

 

вхідні заяви до виконкому

35

 

видача рішеннь по виконкому

31

 

вхідні  заяви до ДЗК

172

 

вхідна на державну реєст речових прав на нерухоме майно

1433

 

Свідоцтво про народження дитини «єМалятко»

1

 

Паспортні послуги

1610

 

ВРМ Карлівський старостинський округ

329

 

ВСЬОГО

6244

 

вхідні заяви до виконкому

35

 

видача рішеннь по виконкому

31

 

вхідні  заяви до ДЗК

172

 

вхідна на державну реєст речових прав на нерухоме майно

1433

 

Свідоцтво про народження дитини «єМалятко»

1

 

Паспортні послуги

1610

 

ВРМ Карлівський старостинський округ

329

 

ВСЬОГО

6244

 

З березня 2022 року розпочалася реєстрація внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Адміністратори відділу ЦНАП здійснювали консультування з питань надання адміністративних послуг, з реєстрації (ВПО), а також з питань надання компенсації витрат на тимчасове розміщення (ВПО), які перемістилися у період воєнного стану.

Торік на початку жовтня адміністратори відділу ЦНАП Олександр Єгоров та Надія Шестерняк перші у Кропивницькому районі успішно завершили навчання на Платформі Дія Центрів «Онлайн-курс для навчання адміністраторів послуги єМалятко» та підключені до Єдиного державного вебпорталу електронних послуг для надання комплексної послуги єМалятко.

Ведеться робота щодо підключення адміністраторів відділу ЦНАП до Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

В приміщенні Центру є можливість оплатити за адмінпослуги через термінал EasyPay, Укрпошту, є місце для самообслуговування суб’єктам звернення для отримання адмінпослуг, які надаються в електронній формі, працює шеринг документів через Дію, надаються консультації щодо надання послуг через мобільний застосунок та вебпортал «Дія».

Здійснюються консультації для отримання адмінпослуг, засобами стаціонарного та мобільного зв’язку, скориставшись програмою Telegram, Viber, або за допомогою електронної пошти: sokolivka_snap@ukr.net.

 

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ

На обліку служби у справах дітей Соколівської сільської ради на початок 2022 року перебувало 52 дитини, що опинилися в складних життєвих обставинах у зв’язку з ухиленням батьків від своїх обов’язків з виховання дітей. На кінець року таких дітей – 44. Протягом року на облік взято 16 дітей.

На первинному обліку служби у справах дітей Соколівської сільської ради перебувають 39 дітей, з них 2698 виховуються в сімейних формах виховання.

Протягом 2022 року на території Соколівської сільської ради осиротіли 10 дітей - 6 дітей влаштовані до дитячого будинку сімейного типу, 2 дітей тимчасово влаштовані в сім’ю родичів та знайомих, 1 дитина перебуває в комунальному некомерційному підприємстві «Будинок дитини Кіровоградської обласної ради», який на даний час перебуває в Австрії.

На території Соколівської сільської ради проживає 50 дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. З них 31 дитина виховується в сім’ях опікунів/піклувальників, 3 дітей - у прийомній сім’ї, 14 дітей - в дитячих будинках сімейного типу та 2 дітей тимчасово в сім’ях родичів/знайомих.

Постійно здійснюється контроль за умовами утримання та виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у цих сім’ях.

Протягом 2022 року служба у справах дітей провела 210 рейдів: 78 рейдів, в ході яких відвідали дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах; 31 рейд - сім’ї, в яких проживають діти, що знаходяться під опікою, піклуванням; 8 рейдів – відвідали  прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу; 93 рейди, під час яких провели роботу щодо попередження водно-нітратної метгемоглобінемїї, провели бесіди щодо пожежної безпеки під час опалювального сезону та провели обстеження умов проживання сімей внутрішньо переміщених осіб, в яких є малолітні та неповнолітні діти з метою виявлення складних життєвих обставин.

У 2022 році службу у справах дітей Соколівської сільської ради підключили до  єдиної інформаційно-аналітична системи «Діти».

Служба у справах дітей опрацювала та винесла на комісію з питань захисту прав дітей при виконавчому комітеті Соколівської сільської ради 48 питань, що стосуються захисту прав та законних інтересів дітей.

Протягом 2022 року служба у справах дітей ініціювала 10 притягнень до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь