A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи може фельдшер ветеринарної медицини-підприємець підвищити кваліфікацію з використанням ваучера?

Дата: 24.05.2023 15:28
Кількість переглядів: 48

Так, може.

Підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини (у тому числі фельдшерів) проводиться не рідше, ніж один раз на п’ять років. Така норма передбачена ст. 101 Закону України “Про ветеринарну медицину”.

Оплата за післядипломне навчання спеціалістів державної ветеринарної медицини під час підвищення кваліфікації здійснюється за рахунок роботодавця, а спеціалістів, які працюють на підприємницьких засадах, - за їх власний рахунок.

Якщо фельдшер ветеринарної медицини (що працює на підприємницьких засадах) належить до категорії громадян, яким може бути виданий ваучер, його підвищення кваліфікації може бути сплачено Державною службою зайнятості.

Звертаємо увагу, що ветеринарна медицина належить до числа спеціальностей, які  включені до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Пройти підвищення кваліфікації фельдшер може у закладах освіти, які мають право проводити навчання за ваучером. У Кіровоградській області до таких закладів належить ВСП “Компаніївський фаховий коледж ветеринарної медицини” Білоцерківського НАУ. З інформацією про умови навчання у коледжі можна ознайомитися на його сайті, посилання тут https://is.gd/WqK45N 

Довідково. Цей матеріал є черговим в серії матеріалів про ваучери. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі   Facebook 18 травня 2023 року. Цікаво? Перейдіть за посиланням https://is.gd/Kyeg2P

Наголошуємо, що через один рік з дня припинення або скасування воєнного стану, набере чинності Закон України від      04 лютого 2021 року № 1206-IX “Про ветеринарну медицину” (вищевказаний Закон втратить чинність). Статтею 50 цього Закону також передбачено, що підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини має проводитися не менше одного разу на п’ять років. Оплата підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини, які є самозайнятими особами або суб’єктами підприємницької діяльності, також буде проводитися за їхній рахунок. Процедурні питання підвищення кваліфікації будуть врегульовані Положенням про післядипломну освіту та інші форми підвищення кваліфікації спеціалістів ветеринарної медицини, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2023 року № 379 (набере чинності через один рік з дня припинення або скасування воєнного стану).

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/6czbRh

Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB  Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь