A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Подання безробітним недостовірних даних під час реєстрації у службі зайнятості: чи передбачена відповідальність?

Дата: 31.05.2023 16:13
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

Подання безробітним недостовірних даних під час реєстрації у службі зайнятості: чи передбачена відповідальність?

Так, передбачена.

Відповідальність за достовірність поданих до центру зайнятості даних та документів, на підставі яких приймається рішення щодо реєстрації безробітного та призначення допомоги по безробіттю, надання соціальних послуг, покладається на безробітного. Про це йдеться у частині 3 статті 44 Закону України Про зайнятість населення.

Частиною 3 статті 36 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” встановлено, що сума виплаченої допомоги по безробіттю та вартості наданих соціальних послуг безробітному внаслідок невиконання своїх обов’язків та зловживання ними стягується з цієї особи з моменту виникнення обставин, що впливають на умови виплати їй допомоги та надання соціальних послуг.

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України “Про зайнятість населення” та підпункту 1 пункту 32 Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року № 446, встановлення факту подання зареєстрованим безробітним недостовірних даних та документів, на підставі яких прийнято рішення про надання йому статусу зареєстрованого безробітного, призначення виплати допомоги по безробіттю та надання соціальних послуг, є підставою для припинення його реєстрації.

Пунктом 34 вказаного Порядку визначено, що перереєстрація або чергова реєстрація безробітного, в такому разі, можлива лише за умови повернення коштів (у разі прийняття рішення про повернення суми матеріального забезпечення та вартості соціальних послуг за попередньої реєстрації за результатами проведення розслідування страхового випадку, судового рішення чи інших підстав, передбачених законодавством). Перереєстрація/реєстрація можлива не раніше ніж через 90 календарних днів з дня припинення попередньої реєстрації.

Примітки. Ознайомитись із вищевказаними нормативно-правовими актами можна на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням  https://is.gd/nZnHV3 

Матеріал є черговим із серії матеріалів з висвітлення постанови № 446. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі  Facebook  29 травня 2023 року https://is.gd/KRh9Gq 

Є питання сфери зайнятості? Звертайтеся, контакти тут https://is.gd/20aDFB Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь