A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Які зміни відбулись у законодавстві з питань підтримки підприємництва?

Дата: 01.06.2023 14:47
Кількість переглядів: 471

Фото без опису

Які зміни відбулись у законодавстві з питань підтримки підприємництва?

Сьогодні, 1 червня 2023 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 19 травня 2023 року № 540, якою внесені зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 “Деякі питання надання грантів бізнесу” (далі – Порядок).

Зміни стосуються, серед іншого, питань прийняття на роботу працівників, напрямків витрат, що покриваються за рахунок мікрогранту, процедурних питань перевірки ділової репутації, доопрацювання бізнес-плану, підписання договору.

Змінами, зокрема, для фізичної особи, яка має намір розпочати підприємницьку діяльність і бере на себе зобов’язання зареєструватися фізичною особою - підприємцем або створити юридичну особу, збільшено з 15 до 20 робочих днів строк для такої реєстрації (з дня отримання позитивного рішення про надання мікрогранту). Також до 20 робочих днів (з 15-ти) збільшено строк для укладення суб’єктом господарювання договору мікрогранту та подання до АТ “Ощадбанк” пакету документів для відкриття рахунка.  

Довідково. Урядом постійно вживаються заходи щодо удосконалення механізмів підтримки підприємницької ініціативи серед населення, підтримки вже існуючого бізнесу, зокрема, процедурних питань надання мікрогрантів.  Про це свідчить низка змін, у т.ч. до Порядку. Так, менше ніж за рік існування Порядку до нього вже було внесено шість змін. Процес удосконалення не зупиняється. Тому Кіровоградський обласний центр зайнятості має на меті висвітлювати  на сторінці обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook основні положення змін до Порядку.

Вже зараз постанова Кабінету Міністрів України від 19 травня 2023 року № 540 доступна на урядовому вебпорталі за посиланням http://surl.li/hnljp

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь