A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Фахівці головного управління обговорили зміни до порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань/аварій на виробництві

Дата: 14.08.2023 16:18
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

 

Фахівці головного управління обговорили зміни до порядку розслідування

та обліку нещасних випадків, професійних захворювань/аварій на виробництві

 

Фахівці відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Анна Недбалова та Дмитро Нечипорук на базі ТОВ “КАПРО ОЙЛ” провели семінар на тему: “Зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві”. Представники головного управління ознайомили працівників із функціями та обов’язками Пенсійного фонду України щодо питань загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку.

 

Під час семінару висвітлені такі питання:

  • щодо реалізації роботодавцем профілактичних та інших заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів;
  • запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаними умовами праці.

Крім цього, фахівці Фонду надали практичну допомогу щодо вдосконалення форм і методів проведення роботи у сфері охорони праці. Спеціалісти звернули увагу на терміни подання повідомлення про нещасний випадок на підприємстві, а саме: роботодавець зобов’язаний повідомити головне управління та Південно-Східне Міжрегіональне управління Державної служби з питань праці протягом однієї доби з моменту отримання інформації про нещасний випадок від безпосереднього керівника робіт, повідомлення від закладу охорони здоров’я, заяви потерпілого, членів його сім’ї або уповноваженої ним особи тощо.

Представники пенсійної служби окремо зупинилися на процедурі розслідування нещасних випадків у період дії правового режиму воєнного (надзвичайного) стану в Україні або окремих її місцевостях, яку врегульовано Порядком розслідування та обліку нещасних випадків, надали роз’яснення щодо розслідування нещасних випадків, які сталися з працівниками, під час виконання трудових обов’язків внаслідок воєнних дій.

“Всі ці випадки підлягають спеціальному розслідуванню незалежно від ступеня тяжкості травм”, ‒ зауважила Анна Недбалова.

Працівники ТОВ “КАПРО ОЙЛ” цікавилися механізмом здійснення страхових виплат, надання соціальних послуг та матеріального забезпечення застрахованим особам відповідно до законодавства за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку, тобто виплатами, які постраждалий отримає, якщо нещасний випадок стався на виробництві.

 

 

 

Світлана КРИВЕНКО,

начальник управління контрольно-перевірочної роботи

головного управління Пенсійного фонду України

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь