Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформаційно-аналітична довідка про звернення громадян, що надійшли до Соколівської сільської ради протягом ІІІ кварталу 2023 року.

Дата: 24.10.2023 14:51
Кількість переглядів: 104

Інформаційно-аналітична довідка про звернення громадян, що надійшли до Соколівської сільської ради протягом ІІІ кварталу 2023 року.

 

На виконання розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 03 серпня 2023 року № 890 -р «Про стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до обласної державної адміністрації, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування області протягом першого півріччя 2023 року», Соколівська сільська рада повідомляє наступне.

Соколівська сільська рада проводить роботу із зверненнями громадян відповідно до вимог Конституції України, Закону України "Про звернення громадян", Указу Президента України від 07 лютого 2008 року № 109 "Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування" (далі – Указ ), інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об’єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України 14 квітня 1997 року №348 (із змінами та доповненнями), класифікатора звернень громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року № 858 (із змінами та доповненнями), Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про захист персональних даних», постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2009 р. № 630 «Про затвердження Методики оцінювання рівня організації роботи із зверненнями громадян в органах виконавчої влади», розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації.

24 січня 2023 року на засіданні виконавчого комітету Соколівської сільської ради було розглянуто питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до Соколівської сільської ради за 2022 рік.

25 квітня 2023 року на засіданні виконавчого комітету Соколівської сільської ради було розглянуто питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян за І квартал 2023 року.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян за І півріччя 2023 року було розглянуто на засіданні виконавчого комітету Соколівської сільської ради       25 липня 2023 року.

До Соколівської сільської ради протягом січня - вересня 2023 року надійшло 166 звернень громадян.

Із загальної кількості звернень: 96 надійшло поштою (електронною поштою), через органи влади – 36 звернень, 1 звернення за допомогою засобів телефонного зв'язку, 33 отримано на особистих прийомах громадян керівництвом сільської ради.

Загальна кількість індивідуальних звернень, що надійшли до сільської ради протягом звітного періоду 2023 року становить 146, колективних –20 звернень. Усього, з урахуванням індивідуальних та колективних звернень, до Соколівської сільської ради протягом звітного періоду звернулося 803 громадянина.

За ознакою надходження: первинне – 163, неодноразове - 3 звернення.

За категорією авторів: від учасників війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій надійшло 1 звернення, від осіб з інвалідністю І, ІІ, ІІІ групи – 2, від багатодітної сім'ї - 6 звернень , інші категорії – 157 звернень громадян .

 За видами звернень: пропозиції (зауваження) - 1, заяви (клопотання) - 157, скарги - 8.

Серед найбільш актуальних питань порушених у зверненнях є : соціальна політика та соціальний захист населення, комунальне господарство, житлова політика, аграрна політика і земельні відносини, екологія та природні ресурси, діяльність підприємств та установ.

Протягом січня - вересня  2023 року 3 звернення надіслано за належністю (ст. 7 Закону України "Про звернення громадян"), на 58 звернень – надані роз’яснення по суті порушених питань; 86 вирішено позитивно; 19 звернень – перебувають у стадії розгляду.

Всі звернення, що надходять до сільської ради, розглядаються її керівництвом та надаються відповідні доручення виконавцям щодо вивчення, перевірки і вирішення порушених у зверненні питань. 

Автори звернень обов’язково повідомляються про результати розгляду. Особлива увага приділяється вирішенню проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, інваліди Великої Вітчизняної війни, Герої України, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім'ї, жінки, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», члени сімей військовослужбовців, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, військовослужбовців, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на сході України, які брали або беруть участь у проведенні операції об’єднаних сил, членів їх сімей, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки.

Створено умови для вільного доступу громадян з обмеженими фізичними можливостями до приміщення сільської ради, до Центру надання адміністративних та соціальних послуг Соколівської сільської ради.

Особистий прийом громадян сільським головою здійснюється в понеділок, п'ятницю – з 9 до 12 години, середу – з 13 до 16 години, відповідно до графіка особистого прийому громадян, затвердженого розпорядженням Соколівського сільського голови № 123 від 29 грудня 2020 року «Про затвердження графіка особистого прийому громадян керівництвом сільської ради».

Заступниками сільського голови та старостами особистий прийом проводиться протягом робочого часу, а прийом громадян працівниками структурних підрозділів проводиться щоденно.

Також забезпечується прийом електронних звернень громадян через офіційний вебсайт Соколівської громади https://sokolivske-gromada.gov.ua, де мешканці сільської ради мають можливість у зручний для них час залишити своє електронне звернення до сільського голови та до інших посадових осіб Соколівської сільської ради.

Щотижня, на нарадах у сільського голови, звертається увага заступників, керівників відділів сільської ради, старост на вжиття дієвих заходів при розгляді звернень громадян з метою вирішення їх нагальних проблем.

В Соколівській сільській раді та в структурних підрозділах проводиться робота із забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, об’єктивної, неупередженої та вчасної перевірки фактів, викладених у зверненнях, а також посилення персональної відповідальності за вирішення питань, що порушуються у зверненнях мешканців громади. 

Діяльність Соколівської сільської ради спрямована на об’єктивний, всебічний розгляд звернень громадян, дотримання термінів їх виконання та вирішення порушених у зверненнях питань.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь