Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Кіровоградщина: цьогоріч майже 100 безробітних пройшли навчання та забезпечують безперебійну роботу котелень

Дата: 30.11.2023 15:56
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

Кіровоградщина: цьогоріч майже 100 безробітних пройшли

навчання та забезпечують безперебійну роботу котелень

 

Професія «Машиніст (кочегар) котельні» буде користуватися попитом завжди. Адже, як би ми не жили, якою б не була економічна і соціальна ситуація в нашій країні, тепло в наших квартирах, будинках, лікарнях, школах, закладах соціального захисту повинно бути завжди.

Керівники підприємств – вправні господарі, теплоенергетики заздалегідь дбають про підготовку до нового осінньо-зимового періоду. Важливого значення вони надають підготовці кваліфікованих працівників для роботи в котельнях, які працюють на різних видах палива. 

У цьому керівникам допомагає Державна служба зайнятості, яка на їх замовлення традиційно цьогоріч організувала підвищення кваліфікації  за навчальними програмами, пов’язаними з виконанням робіт у котельнях на різних видах палива. Цьогоріч близько 100 безробітних громадян за сприяння  Державної служби зайнятості стали учасниками професійного навчання, а на сьогодні вже працевлаштовані. 

Де і чому ж навчають на таких курсах? Викладачі Полтавського та Дніпропетровського центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості та Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області сприяють опануванню слухачами знань основних положень чинного законодавства України про охорону праці, вимог до загальної організації роботи, виробничої санітарії, пожежної безпеки, правил поведінки при виникненні аварій, прийомів та способів надання долікарської допомоги потерпілим, правил технічної експлуатації систем теплових установок і мереж, правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском тощо.

Приємним залишається те, що, готуючи працівників зазначених професій до роботи, служба зайнятості долучається до важливої справи – безпечної організації опалювального сезону, аби в оселях краян, закладах соціальної сфери панувало тепло та затишок. Крім того, вирішуються кадрові питання роботодавців-теплоенергетиків.

Є бажання навчатися за сприяння Державної служби зайнятості професіям, що актуальні на ринку праці? Звертайтеся до фахівців філій обласного центру зайнятості/їхніх структурних підрозділів за місцем вашого перебування або за номером (044) 244 94 92. Також для зв’язку пропонуємо й наш Telegram-канал – t.me/dcz_kir

До відома. Для зареєстрованих безробітних навчання безоплатне, для інших – навчання можливе на платній основі.

Онлайн-графік формування навчальних груп можна переглянути за посиланням https://is.gd/A1GYNF .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь