A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

Пенсія у зв’язку з втратою годувальника студентам без довідки про навчання

Відповідно до статті 36 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні (зокрема, діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах – до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років).

14:47:22 12.05.2022

Чи потрібно сплачувати ЄСВ фізичним особам – підприємцям під час воєнного стану?

Тимчасово, з 1 березня 2022 року та протягом 12 місяців після припинення або скасування воєнного стану фізичні особи – підприємці на спрощеній та загальній системі оподаткування, особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе.

08:33:37 10.05.2022

До уваги бухгалтерів! Зміна статусу е-лікарняних

Після відновлення роботи Електронного реєстру листків непрацездатності, доступ до якого призупинився на початку війни, деякі електронні лікарняні залишилися у статусі “закритий” попри вичерпання строків переходу до статусу “готовий до оплати”. Що роботи в такому випадку роботодавцю? Коли розпочинати виплату лікарняних?

07:57:35 29.04.2022

У травні щочетверга на прямому зв’язку пенсійники Кіровоградщини

Щочетверга у головному управлінні за номером “гарячої” лінії (0522) 33-04-41 роз’яснення та консультації з питань, що належать до сфери діяльності Пенсійного фонду України, надають керівники структурних підрозділів.

08:00:12 28.04.2022

Чи здійснюють відрахування з пенсії в умовах воєнного стану?

До сервісних центрів Пенсійного фонду України досить часто звертаються пенсіонери зі скаргою, що вони отримали пенсію у меншому, ніж у минулому місяці, розмірі. Чому таке трапляється? Однією з причин зменшення розміру пенсії є відрахування з пенсії за виконавчими документами державних або приватних виконавців.

08:15:09 26.04.2022

Електронна трудова книжка – “завжди на місці”

Якщо ви ще не встигли скористатися онлайн сервісом “е-трудова” – зробіть це зараз, щоб зменшити ризики, пов’язані з втратою чи пошкодженням паперових документів під час воєнних дій на території України. Даною послугою вже скористалися майже 43 тисячі мешканців області.

10:07:26 18.04.2022

Добровольці тероборони зможуть піти на пенсію раніше

Законом № 2121 від 15.03.2022 “Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення норм, що регулюють питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників і захисниць України, та надання їм соціальних гарантій” внесено зміни до двох законів (зміни набрали чинності з 21 березня 2022 року):

09:33:28 13.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь