Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

У 23 тисяч працюючих пенсіонерів Кіровоградщини перерахують пенсію

Дата: 08.04.2021 09:25
Кількість переглядів: 311

З 1 квітня 2021 року, згідно із абзацом 5 частини  4 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, буде проведено перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, які станом на 1 березня 2021 року набули право на зазначений перерахунок. Таких пенсіонерів в Кіровоградській області налічується 23 тисячі осіб, тобто кожен дев’ятий пенсіонер продовжує працювати.

Кому з працюючих перерахують пенсію?

Пенсію перерахують тим пенсіонерам, які працюють, і кому пенсія була призначена або вже перерахована два роки тому і більше. Збільшення пенсії залежить від заробітної плати і тривалості страхового стажу та визначається для кожного пенсіонера індивідуально.

Чи потрібно звертатися?

Відповідний перерахунок пенсії буде проведено автоматично, без особистого звернення пенсіонера, на найбільш вигідних умовах, тобто з урахуванням стажу після призначення (перерахунку) пенсії або з урахуванням стажу та заробітної плати після призначення (перерахунку) пенсії.

Оскільки змінено терміни подання звітності…

Звертаємо увагу, що з 01 січня 2021 року набрали чинності зміни до Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та Податкового кодексу України, якими передбачено подання звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб щокварталу (замість щомісяця).

Тому доплатять не раніше червня…

Відтак, дані про страховий стаж за січень та лютий 2021 року надійдуть зі звітністю за І квартал та відобразяться в системі персоніфікованого обліку не раніше середини наступного кварталу. Відповідно проведення автоматичного перерахунку у 2021 році відтерміновано на травень-червень поточного року (після надходження відомостей про сплату єдиного внеску за вказаний період), із датою перерахунку з квітня місяця та із проведенням відповідної доплати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь