Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Більшість безробітних переселенців мають вищу освіту

Дата: 12.04.2022 09:30
Кількість переглядів: 156

Фото без описуБільшість безробітних переселенців – молодь

 

До центрів зайнятості області звернулося більше 200 внутрішньо переміщених громадян

 

Вирішення питань зайнятості громадян, які переміщуються на Кіровоградщину з тимчасово окупованої території, є одним із найбільш дієвих способів їх соціальної адаптації на новій території.

Тому державна служба зайнятості спрямовує свою роботу, зокрема, на сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщеним особам, які потребують всебічної державної соціальної підтримки. Для цього їм надається широкий спектр соціальних послуг: підбір підходящої роботи, надання профорієнтаційних послуг, сприяння в організації підприємницької діяльності, підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці шляхом організації професійного навчання, залучення до участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру тощо. Проте проблема зайнятості внутрішньо переміщених осіб є досить актуальною.

Починаючи з 24 лютого 2022 року, до центрів зайнятості області звернулось 211 громадян з числа внутрішньо переміщених. Станом на 07 квітня 2022 року 107 осіб, які отримали статус безробітного. З них 92 громадян даної категорії вже отримали довідку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» зі змінами, з них 48 осіб отримують допомогу по безробіттю, середній розмір якої становив 1934 грн.

Безробітними з числа переселенців є, у переважній більшості, представники жіночої статі (72,9%). Вікова структура  безробітних із числа ВПО є наступною: частка молоді у віці до 35 років серед переселенців становить 40,0 %, питома вага осіб віком до 45 років  – 37,1%,  старше 45 років – 22,9 %.

Розподіл ВПО за освітою є таким: особи з вищою освітою становлять 57,1%, з професійно-технічною – 24,3% та 18,6% – з початковою та середньою. Характерним є те, що частка переселенців з вищою освітою є переважаючою у більшості районів.

Наразі за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 23 внутрішньо переміщених осіб на посади: лікаря-анестезіолога, організатора культурно-дозвіллєвої діяльності, слюсаря-ремонтника, слюсаря-електрика з ремонту електроустаткування, оператора комп’ютерного набору, водія, фрезерувальника, електрогазозварника.

Внутрішньо переміщені особи, які звернулися до служби зайнятості, були працевлаштовані за направленням державної служби зайнятості у сфері сільського, лісового господарства, у сфері переробної промисловості, у сфері, торгівлі та ремонту транспортних засобів і тимчасового розміщення й організації харчування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь