Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Чи є допустимим в оголошеннях про вакансії продавців зазначення віку претендентів?

Дата: 29.04.2022 13:10
Кількість переглядів: 157

Фото без описуВідповідно до статті 24-1 Закону України “Про рекламу” забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів (крім випадків, визначених законодавством).

Такі випадки, зокрема, стосуються і вимог до претендентів на посаду продавців.

Враховуючи специфіку роботи продавців з товарами, готівкою, роботодавець може передбачати матеріальну відповідальність працівників. Питання такої відповідальності регулюються главою IX Кодексу законів про працю України (з повним текстом Кодексу можна ознайомитись в мережі Інтернет). Статтею 134 вказаного Кодексу передбачені випадки повної матеріальної відповідальності, яка може наставати у випадках завдання шкоди, за умови, що між працівником і роботодавцем укладено письмовий договір про взяття на себе працівником повної матеріальної відповідальності.

Щодо неповнолітніх осіб слід враховувати, що договори про повну матеріальну відповідальність можуть бути укладені тільки з працівником, який досяг 18-річного віку, та те, що до переліку важких робіт і робіт зі шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці неповнолітніх, належить робота, пов’язана із торгівлею вином, спиртом, лікеро-горілчаною продукцією та пивом.

Таким чином, у вищевказаних випадках, роботодавці можуть обґрунтовано зазначати вимоги щодо віку прийому на роботу (старше 18 років).

Детальніше за посиланням: http://surl.li/fhfb


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь