A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформує Кропивницька філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Що змінилось в питаннях оформлення дозволів для застосування праці іноземних високооплачуваних професіоналів?

З 15 жовтня 2022 року набрав чинності Закон України від 21 вересня 2022 року № 2623-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо застосування праці іноземців та осіб без громадянства в Україні і надання послуг з посередництва у працевлаштуванні за кордоном». Зокрема, до Закону України «Про зайнятість населення» внесені зміни у частині видачі дозволів на застосування праці іноземців. А саме, виключено термін «іноземні високооплачувані професіонали» та норми, що регулюють особливості видачі дозволів окремим категоріям іноземців, у тому числі на застосування праці іноземних високооплачуваних професіоналів (заробітна плата складає не менше 50 мінімальних заробітних плат).

09:10:38 28.10.2022

АНОНС Безпечне працевлаштування: що треба знати, щоб не потрапити до рук шахраїв

Як не потрапити у ситуацію торгівлі людьми та безпечно працевлаштуватися,  які є шляхи вербування у ситуації торгівлі людьми в умовах воєнного стану, які існують форми експлуатації українців на території нашої країни та за кордоном, що робити і куди звертатись, якщо ви стали жертвою?

08:50:54 26.10.2022

Які зміни відбулися в законодавстві з питань проведення медичних оглядів працівників?

Нагадаємо, що законодавство про зайнятість населення передбачає, що роботодавці зобов’язані забезпечувати гідні умови праці, які відповідають вимогам законодавства в сфері оплати праці, охорони і гігієни праці. Вказані вимоги, в свою чергу, визначаються відповідними нормативно-правовими актами. Так, нормами Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» регламентуються питання проведення обов’язкових медичних оглядів працівників – попередніх (до прийняття на роботу) і періодичних.

08:48:25 26.10.2022

Яка інформація зазначається в заяві про надання статусу безробітного, що подається засобами телекомунікаційного зв’язку?

Нагадаємо, що на період дії воєнного стану Кабінет Міністрів України постановою від 19 березня 2022 року № 334 (із змінами) визначив окремі особливості реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.

14:24:28 24.10.2022

Чи можуть в Україні працювати іноземці, включені до санкційних списків?

Ні, не можуть. Це передбачено нормою статті 3 Закону України “Про зайнятість населення” (із змінами, внесеними Законом України від 21 вересня 2022 року № 2623-IX). Визначено, що не можуть призначатися на посаду або займатися трудовою та іншою діяльністю в Україні іноземці та особи без громадянства (далі - іноземці), включені до переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції, а також іноземці, до яких застосовано спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України “Про санкції”.

14:23:31 24.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь