A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Пам’ятаємо про важливість вакцинації проти COVID-19!

Дата: 14.09.2021 10:28
Кількість переглядів: 661

Фото без описуШановні жителі громади! Нагадуємо вам про важливість вакцинації проти COVID-19!

Інформацію про дні вакцинації у селах будуть повідомляти сільські лікарські амбулаторії. Записатися на вакцинацію можна у свого сімейного лікаря, в амбулаторії за місцем проживання. Не зволікайте! Записуйтесь на вакцинацію.

Пункти вакцинації на території громади:

Соколівська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини тел.066 379 70 29, 050 756 16 55, 066 264 66 30

 

Миколаївська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини тел. 099 500 69 11 ,098 792 94 14

Карлівська лікарська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини тел. 099 500 69 11, 098 792 94 14


Вакцинація проти COVID-19 критично важлива для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються. Вона дозволить захистити себе і свої родини, щоб повернутися до звичного життя.

Зараз Україна використовує три протикоронавірусні вакцини: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, AstraZeneca різних виробників та CoronaVac від Sinovac Biotech. Усі вони отримали дозвіл Всесвітньої організації охорони здоров’я на екстрене використання.

Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції, – віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання. Це «навчає» нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на них.

Зараз показник охоплення щепленнями є дуже низьким, на певних територіях охоплено вакцинацією лише 1% дорослого населення, що є неприпустимим.

Перед вакцинацією не потрібно здавати ПЛР-тест на коронавірус SARS-CoV-2 чи на антитіла до нього, робити інші обстеження чи аналізи.

Вакцинація більшістю вакцин від COVID-19 проходить у два етапи. Якщо ви отримали одну дозу вакцини, повинні отримати і другу дозу цієї ж вакцини за визначений період (він різний для різних вакцин), аби завершити курс вакцинації.

Якщо ви захворіли на COVID-19 після отримання першої дози вакцини, другу дозу рекомендовано відтермінувати на 6 місяців. Проте за бажанням ви можете вакцинуватися раніше 6-місячного терміну. Надійних даних про те, скільки триває імунітет після перенесеного СOVID-19, поки що немає. Трапляються випадки повторного інфікування. Водночас випадків, коли вакцинація зашкодила людям, котрі перехворіли на COVID-19, не зафіксовано. Тож, якщо Ви перехворіли, Вам усе одно показано щеплення.

Людям, які приймають препарати, що впливають на імунну систему, мають серйозні хронічні захворювання або ж схильні до важких алергічних реакцій, потрібно завчасно проконсультуватися про вакцинацію зі своїм лікарем та повідомити про них медичного працівника, який проводить щеплення. Також перед вакцинацією проводиться медичний огляд пацієнтів. Будь ласка, повідомляйте лікаря, який вас оглядає, про будь-які алергічні реакції, що були раніше.

Протипоказаннями для вакцинації від COVID-19 є:

– важка алергічна реакція на попередню дозу вакцини;

– гіперчутливість до одного з компонентів вакцини (дізнатися про склад вакцини можна у медичних працівників, які проводять вакцинацію);

– гостре захворювання (температура тіла вище 38,5ºC).

Вакцинація проти COVID-19 допоможе вам розвинути імунітет до вірусу. Ваш організм може певним чином реагувати на вакцину, це означає, що ваше тіло вибудовує захист. Можливі такі реакції на введення вакцини:

– почервоніння, біль, набряк у місці ін’єкції;

– лихоманка чи озноб;

– головний біль, біль у м’язах чи суглобах, біль у животі;

– збільшені лімфатичні вузли;

– нудота;

– втомлюваність;

– безсоння;

– запаморочення.

Ці реакції є нормальними та минають за декілька днів після вакцинації. Якщо ви відчуваєте дискомфорт, зверніться до свого сімейного лікаря чи терапевта за рекомендаціями.

Бажаємо вам здоров’я!

Все про вакцинацію від COVID-19 в Україні

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь