A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відділ безоплатної правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги, в 15-ти областях України

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 19.09.2022 р. № 2164/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 20 вересня по 02 грудня 2022 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги в вищевказаних областях (далі – конкурс).

10:10:00 22.09.2022

Боротьба з контрабандою в Україні

Контрабанда є одним із найнегативніших явищ у сфері суспільного життя, яке не обходить жодну з країн світу, а у зв’язку з воєнним станом та завдяки процесам світової інтеграції, стала проблемою без кордонів. Незаконне переміщення через митний кордон наркотичних засобів, зброї, боєприпасів, культурних та історичних цінностей традиційно перебуває в центрі уваги кримінальних угруповань як один із способів швидкого збагачення.

16:22:01 21.09.2022

Чи може блогер понести відповідальність за свій контент?

Пiд чac дiджиталiзaцiї суспільства вaжкo уявити наш cвiт без такої прoфeciї як блoгeр. Блoгeр зaвдяки своєму кoнтeнту мoжe впливaти нa cвiдoмicть як окремої вікової групи, тaк i cуcпiльcтвa в цiлoму. Блoгeр може здійснити гaрну рeклaму продукції, збільшити кiлькicть пiдпиcникiв cтoрiнки, здiйcнитирoзiгрaшпoдaрунківмiжпiдпиcникaми, зібрати кошти на доброчинність тoщo.

11:28:03 30.08.2022

Як переселенцям стати в чергу до дитсадка?

Багато родин з дітками були вимушені поїхати з власних домівок у пошуках безпеки. На новому місці батькам треба працювати, і постає питання: «Куди діти дітей?». На жаль, через безпекові питання заклади дошкільної освіти зараз не працюють. Але якщо бути оптимістами, то все одно варто подбати про те, щоб на майбутнє записатися до дитячого садочка.

08:56:24 30.08.2022

Як вимушенимпереселенцямвлаштуватидитину до школи?

Зовсім скоро 1 вересня. Початок 2022-2023 навчального року для багатьох українців пройде не так, як зазвичай. Мільйони українців були вимушені виїхати у більш безпечні місця, отримали статус внутрішньо переміщених осіб. Хтось віддає дитину у перший клас, чиїсь син та донька продовжують навчання у своїй школі, а комусь доводиться переводити дітей до школи за новим місцем проживання. Як вимушеним переселенцям влаштувати дітей до навчального закладу – з цим питанням розбирались фахівці системи надання безоплатної правової допомоги. До вашої уваги декілька алгоритмів дій.

08:18:55 30.08.2022

Що робити, якщо Вашу дитину вивезли за кордон з порушенням прав піклування (опіки) і Ви хочете її повернути?

Після початку повномасштабної війни в Україні багато дітей було вивезено за кордон, щоб їх захистити. Що робити, якщо вашу дитину вивезли за кордон з порушенням прав піклування (опіки) і ви хочете повернути її в Україну — читайте у картках. Корисні посилання та додаткова інформація нижче у дописі.

09:40:54 22.08.2022

СИСТЕМА БПД: УСПІШНІ СПРАВИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

За три місяці війни, з 24 лютого по 31 травня цього року, до системи БПД надійшло понад 126,3 тис. звернень клієнтів для надання правової допомоги. Завдяки роботі юристів та адвокатів, які співпрацюють з системою БПД, українці оперативно отримують відповіді на свої юридичні запитання та вирішують правові проблеми.

14:41:51 07.07.2022

Окупанти нанесли збитки підприємству. Що робити?

Яка процедура фіксації збитків, нанесених окупантами, підприємцям на фактично окупованій території розповідають фахівчиня Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Наталія Цуцман та фахівець Олександрійського бюро правової допомоги Володимир Попович.

15:46:05 24.06.2022

Що робити родичам військовослужбовця, який зник безвісти чи потрапив у полон?

Триває війна України за свою незалежність. Українські воїни потрапляють у полон, деякі вважаються зниклими безвісти. Фахівці системи БПД зібрали інформацію для близьких зниклих або полонених військовослужбовців про те, що робити і куди звертатися, щоб відшукати їх.

13:04:59 20.06.2022

Як отримати компенсацію на оплату комунальних послуг за безоплатний прихисток внутрішньо переміщених осіб

Вторгнення російських військ на територію нашої країни спричинило появу великої кількості осіб, які були вимушені покинути свої домівки та переміститися до безпечних регіонів. Громадяни України, які виявили бажання надати безоплатно прихисток внутрішньо переміщеним особам (ВПО) можуть отримати від держави компенсацію витрат за тимчасове розміщення таких осіб, які перемістилися у період воєнного стану. Більш детально про те, хто має право на компенсацію витрат та куди необхідно звертатись, перелік необхідних документів та особливості її надання розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

08:27:51 13.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь