A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Відділ безоплатної правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Порядок отримання та використання вогнепальної зброї цивільними особами

З 24 лютого 2022 року на всій території України введено воєнний стан. Цивільні особи беруть активну участь в боротьбі проти збройної агресії задля збереження територіальної цілісності країни її незалежності та захисту. Відповідно до Закону України «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України», цивільних осіб наділили правом використовувати вогнепальну зброю і боєприпаси для надання відсічі та стримування збройної агресії.

11:02:28 07.06.2022

В яких випадках роботодавець звільняється від відповідальності за невиплату заробітної плати

Нині у багатьох працівників виникає безліч питань щодо порядку вступу у трудові відносини, розірвання трудового договору та оплати праці, адже з огляду на ведення активних бойових дій на території України велика кількість, як самих працівників, так і підприємств, установ та організацій, в яких вони працювали були змушені переміститись в інші населенні пункти, або взагалі зупинити свою діяльність.

08:20:49 31.05.2022

Як повинні зберігатися трудові книжки під час війни та чи потрібно їх роздавати на руки

Війна визначає для роботодавців особливі умови, які великою мірою стосуються зберігання документів, зокрема трудових книжок. Цілком зрозумілі побоювання співробітників щодо надійності такого зберігання, враховуючи те, як швидко й жахливо розвивалися події на початку російської агресії. Проте, у будь-якій ситуації треба діяти, перш за все, відповідно до вимог закону розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

12:34:18 27.05.2022

Як отримати допомогу по безробіттю на тимчасово окупованих територіях?

7 травня 2022 року набрав чинності Закон України від 21 квітня 2022 року № 2220-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо деяких питань функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в період воєнного стану» на період дії воєнного стану, яким внесено зміни до законів України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», «Про зайнятість населення» та «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

09:27:16 26.05.2022

Змінилася назва вулиці: які документи доведеться переоформити?

В Україні, у зв’язку з військовою агресією російської федерації, розпочалася чергова хвиля декомунізації. Зміна назв вулиць та населених пунктів відбувається на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міські, сільські і селищні ради ухвалюють рішення про перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків та скверів.

15:14:45 16.05.2022

За продаж гуманітарної допомоги – кримінальна відповідальність

Інколи в соціальних мережах з’являються пропозиції про продаж продуктів та речей, які були отримані безоплатно як гуманітарна допомога. А чи можна продавати гуманітарну допомогу? Детальніше розповідає юристка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Вікторія Чорба.

12:12:55 13.05.2022

Комендантська година: обмеження та повноваження патрулів

Комендантська година (заборонений час) – заборона військовим комендантом в певний час доби і на певний час перебувати на вулицях та в громадських місцях мешканцям певного населеного пункту, де встановлено Президентом України воєнний (надзвичайний) стан.

10:38:49 12.05.2022

Перевірка на блокпостах: чи законні огляд речей, перевірка телефону, вручення повісток

Після запровадження в Україні воєнного стану одним з болючих питань стала перевірка на блокпостах громадян України та законність дій уповноважених осіб щодо огляду особистих речей, у тому числі телефонів, а також вручення повісток. Більш детально про це розповідають фахівці системи безоплатної правової допомоги.

08:32:46 10.05.2022

Чи можуть роботодавці зазначати вимоги щодо віку вантажників в оголошеннях про вакансії?

Відповідно до статті 50 Закону України “Про зайнятість населення” роботодавці мають право проводити добір працівників безпосередньо або через державну службу зайнятості чи суб’єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні. Вимоги до претендента на роботу мають відповідати нормам чинного законодавства.

16:13:31 28.04.2022

Результати проєкту EU4Skills: рівень підготовки випускників за офісними професіями

У попередньому матеріалі проєкту EU4Skills, розміщеному на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук, йшла мова про зайнятість випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти сфери офісних професій. У даному матеріалі надається інформація про їхній рівень підготовки.

16:12:29 28.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь