A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформує Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

НАСІННИЦЬКІ ЖНИВА: ЩО ПОТРІБНО ВРАХУВАТИ?

Настав найбільш відповідальний етап у технології вирощування ранніх зернових культур – збирання врожаю з насінницьких посівів. Головна вимога при проведенні даного заходу – зібрати біологічний урожай при мінімальних втратах, зберігши високі посівні якості насіння.

10:27:01 04.08.2022

Африканська чума свиней

 Кропивницько-Соколівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області з  метою забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та недопущення занесення африканської чуми свиней (далі АЧС) на територію Соколівської  сільської територіальної громади рекомендує власникам, які утримують поголів’я свиней посилити заходи профілактики недопущення АЧС.

13:00:34 03.08.2022

Африканська чума свиней

Кропивницько-Соколівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області вкотре нагадує про небезпечну високонтагіозну хворобу свиней – АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ (АЧС), що характеризується гарячкою, геморагічним діатезом, синюшністю шкіри, значними крововиливами черева, підгрудка, вух, п’ятачка, кінцівок, дистрофічно-некротичними змінами у внутрішніх органах, надзвичайно високою смертністю. Хвороба охоплює 40-65% поголів’я тварин, 85-100% з яких гине впродовж 6-13 діб.

11:09:25 20.06.2022

Що таке заразний вузликовий дерматит?

ЗВД- це інфекційне заразне захворювання ВРХ, що характеризується появою вузликів на шкірі та інших частинах тіла. Вражає тварин будь-якого віку. Збудником хвороби є вірус, який зберігає життєздатність в уражених частинах шкіри не менше 33 днів, в слині – 11, в крові, сечі, молоці, спермі, виділеннях з носової порожнини та очей - 4 дні.

16:30:35 16.06.2022

Обережно - трихінельоз!

Кропивницько-Соколівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує, що у зв’язку з продовженням воєнного стану та військовою агресією Російської Федерації з настанням літнього сезону збільшується ризик ускладнення санітарно-епідемічної ситуації та виникнення захворювання пов’язаного з харчуванням неналежної якості.

11:54:37 13.06.2022

Щорічні протиепізоотичні заходи по профілактиці основних заразних хвороб тварин

З метою підтримання стабільної епізоотичної ситуації на території Кропивницького району, виявлення на ранніх стадіях, профілактики інфекційних та незаразних захворювань тварин спеціалістами Кіровоградської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводиться комплекс обов’язкових протиепізоотичних, лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних заходів з повним обхватом поголів’я тварин в усіх категоріях господарств. Основним етапом яких є діагностичні дослідження ВРХ на лейкоз, бруцельоз, туберкульоз, ДРХ на бруцельоз,коней на сап, А також щеплення ВРХ, ДРХ, коней проти сибірки. Щеплення собак та котів проти сказу. Практично усі хвороби є спільними для тварин і людей. За два тижні перед проведенням досліджень, рекомендується власникам провести дегельмінтизацію тварин та дослідити фекалії (кал) тварин на гельмінтози.

15:15:14 02.06.2022

Вчасне проведення попереднього польового оцінювання – це належна якість сортової сертифікації

Виробникам насіння Кіровоградської області - незабаром початок проведення попередніх польових оцінювань насінницьких посівів (апробація)! Відділ контролю в сфері насінництва та розсадництва управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зазначає про необхідність проведення попередніх польових оцінювань насінницьких посівів озимих та ярих зернових колосових, зернобобових та круп’яних культур, які є невід’ємним заходом сортового контролю у насінництві. Першочерговість та вчасність їх здійснення дуже важлива для недопущення в обіг насіння сумнівного походження в частині сортової сертифікації насіння.

15:07:29 27.05.2022

ПРОФІЛАКТИКА ГОСТРИХ КИШКОВИХ ІНФЕКЦІЙ

Сонячні дні не налаштовують на песимістичний лад, але саме в цю пору, виникає загроза підхопити гострі кишкові інфекції: гастроентероколіти, дизентерію, сальмонельоз.

09:25:19 10.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь