11:19:44 13.10.2022
Інформує Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ НЕБЕЗПЕЧНЕ ДЛЯ ЖИТТЯ
Отруєння грибами реєструються щорічно, однак, попри це, люди через свої смакові вподобання піддають себе такому смертельному ризику та збирають і споживають гриби.16:16:01 28.09.2022
28 вересня –Всесвітній день боротьби зі сказом
На території Соколівської сільської ради Кропивницького району зареєстрований перший з початку 2022 року випадок сказу тварин (кота). Власник своєчасно не провів профілактичне щеплення кота проти сказу, тим самим наразив себе, своїх близьких та друзів на небезпеку.08:30:38 09.09.2022
ПОСІВНІ ЯКОСТІ НАСІННЯ В РЕАЛІЯХ СЬОГОДЕННЯ
Незабаром розпочнеться посівна кампанія озимих культур 2022. А отже, саме час поспілкуватись про посівні якості насіннєвого матеріалу, від яких на 50-60% залежить майбутній урожай.11:12:56 11.08.2022
Лейкоз корів. Чим небезпечна ця хвороба та що про неї варто знати
Окрім проведення всіх необхідних діагностично-профілактичних заходів, ветеринарні спеціалісти ведуть роз’яснювально-навчальну роботу з власниками тварин про небезпечні хвороби ВРХ та необхідність проведення досліджень.22:41:03 10.08.2022
Вимоги до питної води в Україні регламентуються Державними санітарними нормами та правилами (ДСанПіН) 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною". Показники якості та безпеки води питної водопровідної та з нецентралізованих джерел (свердловини, колодязі) по деяких речовинах мають різні значення, однак при цьому всі вони розраховані на їх тривале використання без негативних наслідків для здоров'я дорослих та дітей.
10:55:39 05.08.2022
Ботулізм – це харчове отруєння ботуліновим токсином, який накопичується у зіпсованих продуктах та може призвести до тяжких наслідків. Для його нейтралізації, необхідно, щоб продукт пройшов повноцінну термічну обробку. Часта причина отруєння – вживання в’яленої, солоної або консервованої риби.
14:54:58 04.08.2022
УВАГА! ОТРУЄННЯ ГРИБАМИ НЕБЕЗПЕЧНЕ ДЛЯ ЖИТТЯ
Аналіз випадків отруєнь грибами свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. Отруєння також можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас.14:53:30 04.08.2022
ГМО СОРТИ. ЧИ ВАРТО РИЗИКУВАТИ
Починаючи з кінця минулого століття ГМО активно застосовується в сільському господарстві. Найбільші площі вирощування ГМО культур в США, Бразилії, Аргентині, Канаді, Індії та Китаї. Європейські ж країни ставляться до ГМО дещо з острахом та застереженням.10:31:52 04.08.2022
НАСІННИЦЬКІ ЖНИВА: ЩО ПОТРІБНО ВРАХУВАТИ?
Настав найбільш відповідальний етап у технології вирощування ранніх зернових культур – збирання врожаю з насінницьких посівів. Головна вимога при проведенні даного заходу – зібрати біологічний урожай при мінімальних втратах, зберігши високі посівні якості насіння.10:27:01 04.08.2022