A A A K K K
для людей із порушенням зору
Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформує Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

Пам'ятка власникам особистих підсобних господарств населення по ідентифікації тварин

Усі ми хочемо отримувати і споживати якісні та безпечні харчові продукти, для цього необхідно забезпечити їх належну простежуваність по принципу «Від лану до столу». Тому шановні власники тварин відповідно до вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин», «Положення про ідентифікацію і реєстрацію великої рогатої худоби» ідентифікації та реєстрації підлягають усі тварини, які перебувають, розводяться або утримуються на території України.

15:28:51 23.02.2021

Необхідність проведення ідентифікації тварин

Процедура ідентифікації тварин дає право її власнику реалізовувати молоко та м’ясо тварини, отримати дозвіл на її переміщення та забій, продаж, участь у виставці тощо. Ідентифікацію провидить Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин та дільничні лікарні ветеринарної медицини районів міста за місцем утримання тварини. Обов’язковій ідентифікації підлягають: - велика рогата худоба, ягнята, козенята — протягом 7 днів з моменту народження; Реєстрація тварин є частиною державної політики України, впроваджується на державному рівні в галузі тваринництва і є обов’язковою для господарств всіх форм власності. Це закріплено на законодавчому рівні, а саме - статтею 5 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ідентифікації та реєстрації тварин" від 14 серпня 2014 року №1648-VII, згідно якої в країні запроваджується обов’язкова ідентифікація і реєстрація всіх сільськогосподарських тварин. Дія цього закону поширюється на юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин, проводять продаж, забій, утилізацію, надають послуги з штучного осіменіння та організовують виставки тварин.

11:44:03 22.02.2021

ОБЕРЕЖНО! ГРИП ПТИЦІ!

В Україні вперше за три роки зафіксовано спалах пташиного грипу, сталося це на приватному підприємстві “Хутір” у селі Бугаків Немирівського району Вінницької області.

14:07:07 02.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь