Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформує Кропивницька філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Як стати конкурентним кваліфікованим працівником? Опануйте професію оператора верстатів з програмним керуванням!

Хочете опанувати основи програмування обладнання з числовим програмним керуванням токарно-фрезерної групи на мові програмування G-код, застосовувати обладнання лазерної та плазмової різки – здобувайте за сприяння служби зайнятості професію «Оператор верстатів з програмним керуванням».

08:30:23 10.05.2022

Майже 30 роботодавців Кіровоградщини, які працевлаштували переселенців, звернулися за компенсацією

В обласному центрі зайнятості повідомляють, що станом на 06 травня центри зайнятості та філії обласного центру зайнятості отримали від роботодавців 27 пакетів документів для отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб унаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

08:29:09 10.05.2022

Підтримка бізнесу та допомога ВПО: про компенсацію витрат у запитаннях-відповідях

Державна служба зайнятості реалізовує урядові ініціативи, що орієнтовані на підтримку роботодавців, які працевлаштовують внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, це надання за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету роботодавцям компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб унаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

08:28:35 10.05.2022

Що передбачає подальше унормування питань реєстрації громадян як безробітних на період дії воєнного стану?

Питання реєстрації громадян як безробітних на період дії воєнного стану врегульовані постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 334 “Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану”. Окремі роз’яснення щодо застосування постанови були розміщені на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук під рубрикою (хештегом) “Правовий_порадник­­­­_шукача_роботи” в березні, квітні поточного року.

08:27:52 10.05.2022

Чи мають громадяни право на достроковий вихід на пенсію?

Статтею 49 Закону України від 05.07.2012 № 5067-VI “Про зайнятість населення” (у першій редакції) була передбачена можливість дострокового виходу на пенсію для окремої категорії безробітних. Законом України від 28.12.2014 № 76-VIII (набрав чинності з 01.01.2015) були внесені зміни до низки законодавчих актів, у тому числі і вказаного Закону. Серед іншого, було виключено і статтю 49.

08:26:49 10.05.2022

Практичний вебдизайн: проєктування, створення та супроводження вебвузла. Вам це цікаво?

Ви мріяли удосконалити навички в проєктуванні, створенні та супроводженні вебвузла, опанувати HTML-верстку, CSS, основи технології JavaScript, додаткові технології веброзробника (SASS/SCSS, Bootstrap, jQuery), основи PHP та MySQL, хостинг, поняття CMS.

08:23:47 10.05.2022

Чи передбачені законодавством обмеження щодо застосування праці жінок?

Забороняється залучення жінок до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми. Граничні норми підіймання і переміщення важких речей жінками затверджені наказом Міністерства охорони здоров’я України від 10.12.1993 № 241, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 22.12.1993 за № 194. Такими граничними нормами є підіймання і переміщення вантажів (з вагою тари і упаковки): під час чергування з іншою роботою (до 2 разів на годину) – 10 кг, постійно протягом робочої зміни – 7 кг. Сумарна вага вантажу, який переміщується протягом кожної години робочої зміни, не повинна перевищувати: з робочої поверхні (рівень конвеєра стола, верстата) – 350 кг, з підлоги – 175 кг.

08:23:02 10.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь