Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформує Кропивницька філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Чи може переселенець припинити трудові відносини без відвідування роботодавця?

За стандартними правилами працівник вирішує питання звільнення з роботи безпосередньо з роботодавцем. В умовах запровадження воєнного стану в областях, де проводяться (проводились) активні бойові дії, громадяни (які прийняли рішення переїхати в іншу місцевість) не завжди мали можливість написати заяву на звільнення, узгодити це питання з роботодавцем та отримати трудову книжку із внесеним записом про звільнення.

11:20:02 12.05.2022

Роботодавцям про добір працівників

Якщо ви – роботодавець та бажаєте дізнатись про свої права та обов’язки щодо добору працівників, наприклад, чи можна зазначати вимоги до статі та віку працівника в інформації про вакансію, що вказувати у звіті про вакансію для найшвидшого сприяння у доборі на робоче місце працівника, яка взаємодія між центром зайнятості та роботодавцем, – запрошуємо відвідати канал обласного центру зайнятості у відеохостингу YouTube за посиланням: https://cutt.ly/GHyZBVE

10:33:21 12.05.2022

Чат-боти служби зайнятості: нові можливості для безробітних

Відтепер клієнти служби зайнятості зможуть подавати заяви про надання чи поновлення статусу безробітного, про призначення чи поновлення допомоги по безробіттю через чат-бот державної служби зайнятості https://chatbot.page/oZBkH-.

10:32:10 12.05.2022

Яким чином під час дії воєнного стану роботодавці можуть подавати документи для отримання дозволу на застосування праці іноземця?

Законом України “Про зайнятість населення” встановлено, що роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) на території України на підставі дозволів, що видаються регіональними центрами зайнятості. Для отримання дозволу (продовження дії дозволу) роботодавець звертається до регіонального центру зайнятості із заявою та відповідним комплектом документів.

10:31:10 12.05.2022

На Кіровоградщині спостерігається зменшення кількості скорочених працівників

Загалом вивільнення працівників передбачено пунктом 1 статті 40 Кодексу законів про працю України. Згідно зі статистикою, протягом січня – квітня 2022 року роботодавцями було подано інформацію про заплановане масове вивільнення 1657 працівників. Якщо поглянути на дані за аналогічний період минулого року, то спостерігається зменшення кількості скорочених осіб. Так, за січень – квітень 2021 року кількість вивільнених працівників становила 4766 осіб. Тобто порівняно з цьогорічними даними зменшення більше ніж на 3 тисячі (65,2%).

14:33:23 11.05.2022

Чи можуть громадяни, які працювали на тимчасово окупованих територіях, подати заяву про надання статусу безробітного через Дію?

Питання реєстрації громадян як безробітних на період дії воєнного стану врегульовані постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 334 «Деякі питання реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, нарахування та виплати допомоги по безробіттю на період дії воєнного стану» (із змінами, внесеними постановою від 29.04.2022 № 509).

14:31:02 11.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь