Соколівська громада
Кіровоградська область, Кропивницький район

Інформує Кропивницька філія Кіровоградського обласного центру зайнятості

Серед безробітних на Кіровоградщині переважають жінки

Станом на 01 травня 2022 року в центрах зайнятості області було зареєстровано  11,3 тис. безробітних громадян, з яких 69,7% складали  жінки, 26,0% – молодь  віком до 35 років, 21,9% – особи, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, майже кожен другий безробітний належав до сільських мешканців.

08:04:44 17.05.2022

Основні закони з електротехніки, види конструкцій та демонтаж. Долучайтесь до профнавчання

Основні закони з електротехніки та електричні схеми, види конструкцій та демонтаж. Вам це знайомо? Тоді звертайтесь до найближчого центру зайнятості. Вам допоможуть опанувати всі необхідні знання для електромонтажника з освітлення та освітлювальних мереж.

08:03:46 17.05.2022

На Кіровоградщині потрібні майже 30 трактористів

Наразі сільгосппідприємства, підприємства залізничної та автодорожньої сфер області потребують 27 працівників за професіями «Тракторист» та «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва».

08:02:33 17.05.2022

Чи враховується розмір заробітної плати за останнім місцем при підборі підходящої роботи під час дії воєнного стану?

Критерії підходящої роботи для безробітних визначені статтею 46 Закону України «Про зайнятість населення». Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» (набрав чинності 07.05.2022) доповнено прикінцеві положення вищезазначеного Закону новими нормами, що визначають вказані критерії під час дії воєнного стану. У попередньому матеріалі, розміщеному на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук під рубрикою «Правовий порадник шукача роботи», йшлося про вплив досвіду роботи на підбір підходящої роботи під час дії воєнного стану. Наразі буде йти мова про вплив розміру заробітної плати за останнім місцем роботи.

13:20:52 16.05.2022

Які зміни відбуваються у законодавстві про працю в частині легального застосування праці найманих осіб?

На сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук під рубрикою «Електронний кадровий клуб» 10.05.2022 було розміщено матеріал про прийняття Закону України від 21.04.2022 № 2215-IX «Про дерадянізацію законодавства України». Цим Законом, зокрема, внесено зміни до Кодексу законів про працю України (далі – Кодекс). Окремі положення Кодексу викладені в новій редакції, до багатьох статей внесені зміни. Наразі наводимо інформацію про зміни, що стосуються належного оформлення трудових відносин (легалізації).

13:19:47 16.05.2022

Чи передбачені під час дії воєнного стану особливості отримання роботодавцями дозволів на застосування праці громадян Республіки Білорусь?

Законом України «Про зайнятість населення» визначено процедуру  та строки оформлення дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (регіональний центр зайнятості має 7 робочих днів для прийняття рішення про видачу дозволу та 3 робочі дні для прийняття рішення про продовження дії дозволу).

15:20:54 13.05.2022

Чи може бути призначена допомога по безробіттю внутрішньо переміщеній особі за відсутності належної інформації про страховий стаж?

Питання призначення допомоги по безробіттю врегульовані нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Одним із ключових моментів під час її призначення є наявність відповідних документів та даних у Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

15:20:10 13.05.2022

Більше 120 медичних працівників потребують лікувальні заклади Кіровоградщини

На Кіровоградщині затребувані фахівці медичної сфери. Зокрема станом на 12 травня 2022 року у базі вакансій Кіровоградського обласного центру зайнятості зареєстровано 121 вільне робоче місце, призначене для  медичних працівників.

11:47:13 13.05.2022

Професія бармена: експериментуй, створюй та удосконалюйся

Експерименти з напоями, фрістайл-шоу, наприклад, жонглювання шейкерами з використанням вогню, а також почуття гумору. Якщо цікаво, то ця пропозиція для вас. Бармен – це людина, яка відповідає не суто за напої, від неї залежить атмосфера у закладі та настрій відвідувачів.

11:25:34 13.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь